Правоохоронці не пропустили під «Інтер» авто з піском для барикад

Правоохоронці не пропустили під «Інтер» авто з піском для барикад

Мітингувальники хотіли спорудити барикаду біля телеканалу «Інтер», але правоохоронці не пустили вантажівку з піском для будівництва барикад

Правоохрранители не пропустили під «Інтер» авто з піском для будівництва барикад. Про це з місця подій повідомляє кореспондент телеканалу «112 Україна».

«Автомобіль з піском, який належав мітингувальників, зупинили. За їх словами, вони хотіли спорудити барикаду, але не на території телеканалу «Інтер», а біля нього. Блокування автомобіля відбувалася близько 10-15 хвилин. Мітингувальники не давали поліції відігнати машину в сторону, хоча вона перешкоджала дорожньому руху. Все ж автомобіль таки відігнали і, за словами поліцейських, водій автомобіля буде затриманий, а всі обставини будуть з'ясовувати. Поки залишаються намети, мітингувальники не розходяться. Потрапити всередину телеканалу працівникам сьогодні не вдалося, вхід був заблокований учасниками блокади. Близько 7:00 привезли 20 працівників «Інтера», але блокувальники не дали їм зайти до телеканалу, зараз працівників випускають», - розповіла кореспондент.

Як повідомлялося, 4 вересня у Києві горіла будівля телеканалу «Інтер» за адресою вул. Щусева, 26. Безлад під будівлею «Інтера» починався як мирний мітинг ветеранів АТО. У поліції повідомили, що група осіб, приблизно 20 людей, прийшли до будівлі, встановили туристичні палатки та принесли шини. Згодом шини підпалили та кинули у будівлю, за попередньою інформацією, «коктейль Молотова». В результаті пожежі в будівлі телеканалу «Інтер» є постраждалі, пошкоджена телестудія.

Нацполіція повідомила про шістьох затриманих під будівлею «Інтера» у Києві, їх та доправлено до відділків поліції, де буде перевірятися їх причетність до інциденту.

За даними поліції, пікет з підпалом шин та напад на будівлю скоїла група людей – приблизно 20 осіб. За фактом пожежі у приміщенні телеканалу відкрито провадження за двома статтями – 296 «Хуліганство» та 194 – «Умисне знищення або пошкодження майна».

Глава МВС Арсен Аваков заявив, що особи, які організували пікет біля будівлі, де розташований офіс компанії «Національні інформаційні системи» телеканалу «Інтер», раніше служили у 30-й бригаді Збройних сил України.

Правоохоронці повідомили, що керівництво «Інтера» відмовлялось надати МВС відео з камер спостереження. Сьогодні коментарі «Главкому» народний депутат «Народного фронту» Антон Геращенко розповів, що сервери, на яких знаходився відеонагляд будівлі телеканалу «Інтер», виявилися пошкодженими

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: