Україна створила повний цикл виробництва ракет для систем залпового вогню

Україна створила повний цикл виробництва ракет для систем залпового вогню

Секретар РНБО зазначив, що такою технологією володіють не так багато країн

Україна створила повний цикл виробництва ракетної техніки: бойові частини, корпуси, паливо.
Про це розповів секретар РНБО Олександр Турчинов.

«Тепер можемо виробляти будь-які модифікації ракет для систем залпового вогню, для протиповітряної оборони, крім того, оперативно-тактичні ракети і т. д. Такою технологією володіють не так багато країн. І для нас зараз обмеження лише одне - низькі обсяги фінансування», - зазначив він.

Крім того, вже з цього року здійснюються поставки в армію ракет для РСЗВ. Але кількісні показники Турчинов не озвучив. За словами секретаря РНБО, наша перспектива - ракетобудування.

«Це те, що ми розвиваємо і розвиватимемо. Ми хочемо створити для країни надійний ракетний щит. Ми говоримо про широкий спектр ракетних комплексів. Це - РСЗВ, ПТРК і ЗРК, оперативно-тактичні та багато інших», - розповів Турчинов.

У той же час існує складна проблема - системне фінансування оборонного комплексу.

«У ракетобудуванні зроблений серйозний крок вперед. Ми не просто намагаємося відновити втрачені технології, а ставимо завдання побудувати ракетні комплекси нового покоління. Наприклад, якщо говорити про ракетні системи залпового вогню, то це - керовані ракети, які влучають точно в ціль, а не просто накривають території, як російські аналоги. Наше завдання не тільки досягти стандартів НАТО, але, насамперед, щоб наша зброя була краща від російської. Ми ставимо за мету перед нашим ОПК створювати зброю нового покоління», - підсумував секретар РНБО.

Нагадаємо, раніше в Україні провели випробування вогневої системи «Мисливець».

Як відомо, 1-2 грудня Україна провела  ракетні стрільби біля окупованого Криму. Крім того, в Міноборони пообіцяли, що будуть й надалі проводити ракетні стрільби на півдні України.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: