Всесвітній конгрес кримських татар виступив на захист Курбедінова, Полозова та Салієва

Всесвітній конгрес кримських татар виступив на захист Курбедінова, Полозова та Салієва
Кримські татари

Відповідна заява вчора була прийнята на засіданні ВККТ у Києві

У Всесвітньому конгресі кримських татар вважають арешт Курбедінова та Полозова очевидним нападом РФ на право захисту. Окрім цього, Росію звинувачують у порушенні Європейської конвенції з прав людини. Відповідну заяву, прийняту у рамках сьомого засідання виконавчого комітету ВККТ,оприлюднило кримське видання Qha.

«Затримання і арешти адвокатів Еміля Курбедінова та Миколи Полозова, які захищають наш народ в маріонеткових судах у справах, відкритих проти кримських татар, що чинять опір окупаційному режиму, — це очевидний напад на право захисту, яке вважається святим в будь-якій правовій системі», - йдеться у заяві.

Активісти також звинувачують Росію у порушенні Європейської конвенції з прав людини, яка регулює право на справедливий судовий розгляд, і статті 6-11 Загальної декларації прав людини.

«Всесвітній конгрес кримських татар знову рішуче засуджує арешт Сейрана Салієва і незаконні дії окупаційного режиму проти адвокатів Еміля Курбедінова та Миколи Полозова, що демонструють мужність і героїзм у захисті нашого народу», наголошується в заяві.

Як відомо, Еміль Курбедінов наразі знаходиться в сімферопольському ізоляторі тимчасового тримання, а 25 січня співробітники ФСБ Росії затримали в Сімферополі Полозова. Адвокат кваліфікує своє затримання в Криму як викрадення.  Сейран Салієв – громадський активіст, який раніше через гучномовець у мечеті оголосив про обшуки помешкань татар та утиски.

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: