За розслідування хіматаки в Сирії взялися міжнародні експерти

За розслідування хіматаки в Сирії взялися міжнародні експерти
Постраждалий хлопчик від хіматаки в Сирії

В Організації по забороні хімічної зброї підозрюють, що під час атаки був використаний газ зарин

Команда міжнародних експертів приступила до розслідування обставин можливої хіматаки в сирійському місті Хан-Шейхун. Про це в п'ятницю, 5 травня, повідомив агентству AP глава Організації по забороні хімічної зброї (ОЗХЗ) Ахмет Узюмджю. Він додав, що ОЗХЗ ділиться інформацією з експертами. Де саме зараз працює міжнародна група, не уточнюється.

Раніше Узюмджю заявляв, що в газовій атаці в Хан-Шейхуні був застосований зарин або його аналог. «Результати аналізів з чотирьох лабораторій показують, що жертви були піддані впливу зарину або подібній зарину речовини», - сказав він на позачерговому засіданні виконавчого ради ОЗХЗ в квітні.

Як повідомлялося, 4 квітня по підконтрольному сирійській опозиції місту Хан-Шейхун було завдано авіаудару, внаслідок якого десятки людей загинули від хімічного отруєння. Організація ЮНІСЕФ повідомила про щонайменше 27 убитих дітей.

У ніч проти 7 квітня президент США Дональд Трамп віддав наказ завдати удару по авіабазі в Сирії. 59 ракет класу Tomahawk було випущено з американського корабля в Середземному морі.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: