Ексдиректор заводу «Укроборонпрому», викритий на «схематозі», «косить» від фронту

Правоохоронці ліквідували схему привласнення бюджетних коштів на придбанні комплектуючих для бойових літаків ЗСУ, в якій замішаний екскерівник хмельницького «Новатора»
фото: Олексій Свістунов/Facebook

Олексій Свістунов через суд заборонив колишнім роботодавцям анульовувати йому «бронь»

Колишній директор державного підприємства «Новатор» (Хмельницький) Олексій Свістунов добився через суд збереження «броні» від мобілізації. Про це повідомляє «Главком» з посиланням на дані судового реєстру.

Наприкінці листопада ексдиректор «Укроборонпрому» звернувся до місцевого суду із заявою про забезпечення позову. У ній він просив суд заборонити акціонерному товариству «Українська оборонна промисловість» і ДП «Новатор» здійснювати дії, спрямовані на анулювання йому бронювання як військовозобов’язаному. Свістунов пояснив: має намір судитися з колишніми роботодавцями за поновлення на займаній посаді директора.

«У разі ухвалення рішення суду про поновлення звільненого працівника на роботі йому слід буде негайно приступити до роботи, що виявиться неможливим в разі його мобілізації. Тому в цій частині вимоги заяви слід задовольнити», – суд став на бік позивача.

Крім цього, 1 грудня Олексій Свістунов направив інший позов до суду, в якому йдеться про скасування наказу акціонерного товариства «Українська оборонна промисловість» щодо його звільнення з посади директора державного підприємства «Новатор». Також позивач хоче стягнути з відповідача компенсацію за, на його думку, незаконне звільнення.

Додамо, що Олексія Свістунова звільнено з посади директора державного підприємства «Новатор» 30 листопада 2023 року. Загалом, керував цим ДП з березня 2019 року.

Нагадаємо, що 8 грудня контррозвідка Служби безпеки спільно з детективами Бюро економічної безпеки ліквідували схему привласнення бюджетних коштів на придбанні комплектуючих для бойових літаків ЗСУ. Йдеться про модулі підсилення потужності бортових радіолокаційних систем на українських винищувачах СУ-27.

Як повідомили джерела «Главкома» у правоохоронних органах, екскерівник хмельницького «Новатора» разом зі спільниками намагалися вкрасти майже 4 млн грн бюджетних коштів на закупівлі відповідного авіаобладнання. Директор приватної компанії поставив на держпідприємство несправні комплектуючі і за це отримав 1,9 млн грн. У подальшому учасники «схеми» планували вивести ці гроші у «тінь» через підконтрольні фірми, обготівкувати та розподілити між собою. Однак правоохоронці своєчасно викрили оборудку та поетапно її задокументували.

Наразі ексдиректору держпідприємства, керівнику фірми-постачальника та ще двом їхнім спільникам повідомлено про підозру у привласненні майна (ч.5 статті 191 Кримінального кодексу) та службовому підробленні (ч.2 статті 366 Кримінального кодексу).

Читайте також: