Організатора потужного міжнародного наркокартелю запроторили до Київського СІЗО

До громадянина США застосовано екстрадиційний арешт на 40 діб

За клопотанням Київської прокуратури суд застосував екстрадиційний арешт строком на 40 діб до громадянина Сполучених Штатів Америки, котрий перебуває в міжнародному розшуку за обвинуваченням в керуванні потужною злочинною організацією, що налагодила масовий збут наркотичних речовин з використанням популярних месенджерів та соціальних мереж. Про це повідомляє столична прокуратура.

Затримання 34-річного чоловіка відбулося 12 березня 2019 року у Києві співробітниками Служби безпеки України у взаємодії з Департаментом міжнародно-правового співробітництва Генеральної прокуратури. Одночасно з цим у Державі Ізраїль було проведено масштабну спецоперацією з викриття та затримання інших учасників наркокартелю.

За даними ізраїльської поліції, географія злочинної діяльності наркоторгівців розповсюджувалася на країни Південної та Північної Америки, Європейського союзу, Близького Сходу, Азії та Африки. У синдикат входило понад 13 тисяч осіб, у тому числі контрабандисти, дилери, адміністратори груп у соцмережах.

Відповідно до ухвали суду затриманий у Києві громадянин США перебуватиме під вартою у Київському слідчому ізоляторі до вирішення питання щодо його екстрадиції на запит компетентних органів Держави Ізраїль.