The New York Times оголосила українську книжку одним із найкращих дитячих видань року

«Хто зробить сніг» Тараса та Мар’яни Прохаськів увійшла до списку рекомендацій від The New York Times
фото з відкритих джерел

Історія про двох кротів розтопила серця американських літературних критиків

Американське видання The New York Times оприлюднило традиційну підбірку найкращої дитячої літератури за 2023 рік, виданої у США. До нього ввійшла книжка українських письменників Тараса та Мар’яни Прохаськів «Хто зробить сніг». Повний список рекомендованої літератури оприлюднено на сайті NYT.

Дитячу книжку «Хто зробить сніг» видало «Видавництво Старого Лева» ще у 2013 році. Для обох авторів це був перший літературний досвід. Того ж року історія про двох кротів перемогла в декількох конкурсах і здобула премії «Книга року» від BBC і «ЛітАккцент року».

У США книжку видали під назвою Who will make the snow у перекладі Бориса Дралюка і Дженіфер Крофт.

«Спочатку видана в Україні, ця мила, дивна, злегка філософська книжка, ілюстрована м’якими каракулями, розповідає про новонароджених кротів-близнюків, які мешкають у химерній уявній лісовій місцевості. Назва походить від віри кротів, що коли вони помруть, то піднімуться до хмар і зроблять сніг для тих, хто залишився», – написала NYT.

Нагадаємо, що британське медіа The Telegraph оприлюднило рейтинг 50 найкращих видань 2023 року. До списку увійшла нова книга історика, професора кафедри української історії в Гарвардському університеті Сергія Плохія The Russo-Ukrainian War («Російсько-українська війна: повернення історії»). Видання посіло 33 місце.

Читайте також: Які книжки повинна фінансувати держава під час війни