Командувач ВМС України розповів про «міфічну флотилію ДНР» з рибальських човнів

Командувач Військово-морських сил України Ігор Воронченко

З боку бойовиків на маріупольському напрямку стоїть «9-й полк морської піхоти»

Бойовики терористичної «ДНР» контролюють узбережжя біля окупованого Новоазовська, використовуючи «флотилію» з понад 20 рибальських човнів.

Про це в інтерв’ю Deutsche Welle розповів командувач Військово-морських сил України Ігор Воронченко.

«Самопроголошена «ДНР» створила там міфічну флотилію, зібравши рибальські човни. Там десь 20-25 швидкохідних човнів. З їхнього боку, на маріупольському напрямку, стоїть якийсь там «9-й полк морської піхоти». У «ДНР» його ще й назвали цікаво - «штурмовий полк морської піхоти». За 10 місяців перебування там цієї «бригади» так званої морської піхоти співвідношення сил на нашу користь. Прямих зіткнень на морі не було», - повідомив Воронченко.

Проте, за його словами, ситуація в Азовському морі зараз «дуже складна». Коментуючи співвідношення сил України та Росії в Азовському морі, командувач ВМС наголосив, що воно «не на користь України».

«На жаль, не на користь України як у кількісному, так і якісному співвідношенні. Переважна кількість кораблів та катерів Чорноморського флоту РФ та ФСБ перебувають в Азовському морі. За нашими підрахунками, їх кількість вже перевалила за сотню. Безпосередньо тих кораблів та катерів, які можуть повноцінно виконувати завдання, на російському боці приблизно 36-40 одиниць. В України там, на жаль, зараз два катери і два кораблі», - додав командувач ВМС.

Нагадаємо, раніше Воронченко запропонував себе в обмін на 24 українських моряків, захоплених росіянами у полон на Азові.