Полторак відповів на російські погрози «закрити» Азовське море

Україна готова «адекватно реагувати на загрози»

За словами глави Міноборони України, «погрози ми чули неодноразово»

Україна готова реагувати на загрози не тільки в Азовському морі, але й на інших напрямках.

Про це заявив міністр оборони Степан Полторак.

«Погрози ми чули неодноразово, й це було пов'язано не тільки з Азовським морем, але і з погрозами дійти до Києва за дві години, з погрозами знищити наші великі міста, в тому числі столицю. Я думаю, що нам треба робити висновки. Ми і я як міністр оборони такі висновки робимо, заходів вживаємо й готуємося реагувати, якщо це буде необхідно, згідно з нашими можливостями, з нашими завданнями, з нашою стратегією», - заявив він.

«Ми будемо адекватно реагувати на загрози, які є не тільки в Азовському морі, але і в Чорному морі, й на інших напрямках зони відповідальності Збройних сил України», - резюмував Полторак.

Раніше представник України при ООН Володимир Єльченко повідомив, що Росія використовує Азовське море як додатковий канал для постачання зброї своїм силам на Донбасі з окупованої території Криму.

Також Держприкордонслужба України повідомила про затримання 15 суден за відвідування портів окупованого Криму.

Заява українських прикордонників про арешт суден викликала істерику в Росії. Зокрема, член комітету з оборони і безпеки Ради Федерації РФ Франц Клінцевич заявив, що Росія може перекрити Азовське море для будь-якого українського плавзасобу.