Заява українських прикордонників про арешт суден викликала істерику в Росії

Заява українських прикордонників про арешт суден викликала істерику в Росії
Чорноморський флот РФ

Російський посадовець назвав беззаконням санкції українських прикордонників, застосованих до суден порушників

Член комітету з оборони і безпеки Ради Федерації РФ Франц Клінцевич прокоментував в Facebook затримання 15 суден українськими прикордонниками за відвідування портів окупованого Росією Криму.

«Це явне беззаконня. І не має значення, чи йде мова про російські судна або судна іноземних держав - і ті, й інші абсолютно законно увійшли в порти [окупованого] Криму», - заявив він.

За його словами, Україна штовхає Росію на відповідні дії. Сенатор підкреслив, що Росія «буквально за хвилини» здатна перекрити Азовське море для будь-якого судна під прапором України.

Клінцевич вважає, що Україна сама розриває угоду про Азовське море, від чого постраждає тільки вона.

Напередодні Держприкордонслужба України повідомила про затримання 15 суден за відвідування портів окупованого Криму. «Загалом затримані і перебувають у портах Бердянська та Маріуполя 15 суден. Частина з них арештована, в іншій - тривають відповідні суди», - сповістили у відомстві.

Прикордонники відзначили, що всього в їх поле зору знаходиться 940 суден-порушників, велика частина з яких обслуговує окуповані порти.

Раніше представник України при ООН Володимир Єльченко повідомив, що Росія використовує Азовське море як додатковий канал для постачання зброї своїм силам на Донбасі з окупованої території Криму.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: