Полторак відповів на російські погрози «закрити» Азовське море

Полторак відповів на російські погрози «закрити» Азовське море

Україна готова «адекватно реагувати на загрози»

За словами глави Міноборони України, «погрози ми чули неодноразово»

Україна готова реагувати на загрози не тільки в Азовському морі, але й на інших напрямках.

Про це заявив міністр оборони Степан Полторак.

«Погрози ми чули неодноразово, й це було пов'язано не тільки з Азовським морем, але і з погрозами дійти до Києва за дві години, з погрозами знищити наші великі міста, в тому числі столицю. Я думаю, що нам треба робити висновки. Ми і я як міністр оборони такі висновки робимо, заходів вживаємо й готуємося реагувати, якщо це буде необхідно, згідно з нашими можливостями, з нашими завданнями, з нашою стратегією», - заявив він.

«Ми будемо адекватно реагувати на загрози, які є не тільки в Азовському морі, але і в Чорному морі, й на інших напрямках зони відповідальності Збройних сил України», - резюмував Полторак.

Раніше представник України при ООН Володимир Єльченко повідомив, що Росія використовує Азовське море як додатковий канал для постачання зброї своїм силам на Донбасі з окупованої території Криму.

Також Держприкордонслужба України повідомила про затримання 15 суден за відвідування портів окупованого Криму.

Заява українських прикордонників про арешт суден викликала істерику в Росії. Зокрема, член комітету з оборони і безпеки Ради Федерації РФ Франц Клінцевич заявив, що Росія може перекрити Азовське море для будь-якого українського плавзасобу.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: