Посольство США: Росія найближчим часом може посилити удари по Україні

Росія перед 24 серпня може влаштувати масову атаку на Україну
фото: скріншот публікації

У США заявили, що мають інформацію щодо нарощування Росією зусиль задля завдання як нічних, так і денних атак дронами та ракетами по всій території України

Посольство США в Україні попередило, що Росія може готувати удари по об’єктах України найближчими днями. 

У США заявили, що мають інформацію щодо нарощування Росією зусиль задля завдання як нічних, так і денних атак дронами та ракетами по всій території України. У посольстві зауважили – це може відбутися перед святкуванням Дня незалежності України 24 серпня.

Посольство рекомендує своїм громадянам слідкувати за оновленнями даних у місцевих ЗМІ, дізнатися інформацію про найближчі укриття та ховатись у них в разі оголошення повітряної тривоги.

Нижче наведено додаткову інформацію про безпеку з попереднього оповіщення системи безпеки:

  • Якщо ви почули гучний вибух або ввімкнули сирени, негайно шукайте укриття.
  • Якщо ви перебуваєте в будинку або будівлі, перейдіть на найнижчий рівень конструкції з найменшою кількістю зовнішніх стін, вікон і отворів; Закрийте всі двері та сядьте біля внутрішньої стіни, подалі від вікон чи отворів.
  • Якщо ви перебуваєте на відкритому повітрі, негайно шукайте укриття в загартованій конструкції; Якщо такої можливості немає, ляжте і прикрийте голову руками.
  • Майте на увазі, що навіть якщо ракета або дрон, що наближається, буде перехоплено, уламки, що падають, становлять значний ризик.

Нагадаємо, колишній глава Генштабу Британії закликав Захід надати Україні «вирішальну» зброю.