РФ вдарила по супермаркету та «Новій пошті» у Костянтинівці: є загиблі (оновлено)

На місці працюють органи влади, поліція, рятувальники, медики та всі відповідальні служби
фото: МВС

На місці влучання виникла пожежа

Сьогодні, 9 серпня, російські загарбники завдали удару по Костянтинівці Донецької області. Окупанти влучили в супермаркет та «Нову пошту». На місцях удару виникла сильна пожежа, є поранені та загиблі. 

Голови Донецької обласної військової адміністрації (ОВА) Вадим Філашкін повідомив, що терористи атакували Костянтинівку зі ствольної артилерії. «Росіяни обстріляли місто зі ствольної артилерії, влучили у супермаркет. Це черговий цілеспрямований удар по місцю скупчення людей, черговий акт терору від росіян», – написав він. 

На місці злочину триває пошуково-рятувальна операція.

Згодом керівник Офісу Президента Андрій Єрмак підтвердив удар російської армії по супермаркету в Костянтинівці Донецької області. Він назвав це черговим терором росіян та війною з цивільними.

«Удар по супермаркету в Костянтинівці – черговий терор росіян. Війна з цивільними - це все, що вони вміють. росія має відчути сповна розплату за все, що вона робить», – написав Єрмак. 

Президент Зеленський оприлюднив наслідки удару російських терористів по супермаркету і пошті у Костянтинівці. Станом на 13.20 відомо про чотирьох загиблих, щонайменше 24 людини поранено. Під завалами перебувають люди. 

Пресслужба «Нової пошти» повідомила про обстріл вантажного відділення. «Всі наші співробітники живі, один колега отримав контузію – йому надається вся необхідна допомога. На жаль, є постраждалі серед населення», – йдеться у повідомленні.

Станом на 17:00 відомо про 14 загиблих та 43 поранених.

«Це терор і варварство. Жодна ситуація на фронті не може бути виправданням для вбивств цивільних. Вже розпочато розслідування за фактом воєнного злочину. Країна-терорист має бути і буде покарана за все скоєне», – наголосив Генпрокурор Андрій Костін.

Нагадаємо, у ніч проти 9 серпня у передмісті Липецька запалав військовий аеродром. Пожежа настільки масштабна, що місцева влада навіть не намагалася приховати її за завісою інформаційної тиші чи відвертої дези – до ранку полум’я видно було на відстані в понад 10 кілометрів, а губернатор Липецької області Ігор Артамонов заявив про відселення 4,8 тис. осіб та запровадив надзвичайний стан.

Читайте також: Удар по Липецьку. Чим важливе це місто для ЗСУ