«Укроборонпром» відреагував на заяви про поставки деталей для літаків РФ

Товариство вважає за потрібне нагадати засобам масової інформації про численні фейки, які розповсюджує рашистська пропаганда щодо діяльності української оборонки
фото: Укроборонпром

«Укроборонпром» зазначив, що підприємства, згадані у матеріалі з 2014 року не працюють зі вказаною компанією з РФ

Підприємства «Укроборонпрому» АТ «Компанія авіаційного та ракетно-технічного будування», ДП «ХМЗ «ФЕД» і АТ «Київський завод «Радар» з 2014 року не працюють з російськими компаніями, які згадували напередодні ЗМІ у матеріалі про імпорт українських комплектуючих для авіапромисловості РФ. Про це йдеться у заяві концерну.

«У низці українських ЗМІ з посиланням на російськомовне інтернет-видання «Важные истории» (зареєстровано у Латвійській Республіці) з’явилася інформація про те, що з січня 2022 року по липень 2023 року російська компанія «Авиа ФЭД сервис» імпортувала до РФ компоненти для літаків і гвинтокрилів виробництва деяких підприємств АТ «Українська оборонна промисловість». Також вказано, що продукція постачалася через компанії Linker (ОАЕ) та «Бакайторг1» (Киргизька Республіка)», – йдеться в повідомленні.

«Укроборонпром» зазначив, що підприємства, згадані у матеріалі, – АТ «Компанія авіаційного та ракетно-технічного будування», ДП «ХМЗ «ФЕД» і АТ «Київський завод «Радар» – з 2014 року не працюють зі вказаною компанією з РФ, а також не мали та не мають контрактів із Linker і «Бакайторг1».

«Також повідомляємо, що з початку повномасштабного вторгнення підприємства АТ «Українська оборонна промисловість» взагалі не експортували зазначену в матеріалах продукцію. Зібрані під час відповідної перевірки матеріали були передані до правоохоронних органів для подальшого розслідування», – зазначили у концерні.

В «Укроборонпромі» нагадали ЗМІ про «численні фейки, які розповсюджує рашистська пропаганда щодо діяльності української оборонки, та необхідність ретельного фактчекінгу матеріалів особливо під час повномасштабного вторгнення».

Нагадаємо, Вищий антикорупційний суд обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою близькому родичу колишнього першого заступника секретаря РНБО, підозрюваному у справі про заподіяння майже 13 млн грн збитків «Укрспецекспорту».