Без скандального Клочка. Верховна Рада поміняла керівників комітетів 

Олена Шуляк очолить комітет з місцевого самоврядування, а Роксолана Підласа – бюджетний 
фото: glavcom.ua

Нардепи Клочко та Арістов покинуть посади очільників комітетів

Верховна Рада планує звільнити голів комітетів із питань бюджету Юрія Арістова та місцевого самоврядування Андрія Клочка. Новою головою комітету з питань бюджету буде призначена Роксолана Підласа. Голова партії «Слуга народу» Олена Шуляк очолить Комітет з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування. Про це свідчить проєкт відповідної постанови, яку пропонується поставити на голосування вже незабаром.

У постанові пропонується:

  • Обрати Юрія Арістова – народного депутата України – заступником голови комітету з питань національної безпеки, оборони та розвідки, відкликавши його з посади голови комітету з питань бюджету.
  • Обрати Віталія Безгіна – заступником голови комітету з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування, увільнивши його від обов’язків члена цього комітету.
  • Обрати Дмитра Гуріна – членом комітету з питань здоров'я нації, медичної допомоги та медичного страхування, увільнивши його від обов’язків члена комітету з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування.
  • Обрати Андрія Задорожного – головою комітету з питань прав людини, деокупації та реінтеграції тимчасово окупованих територій України, національних меншин і міжнаціональних відносин, увільнивши його від обов’язків члена комітету з питань екологічної політики та природокористування.
  • Обрати Андрія Клочка – членом комітету з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування, відкликавши його з посади голови цього комітету.
  • Обрати Роксолану Підласу – головою комітету з питань бюджету, увільнивши її від обов’язків заступника голови комітету з питань економічного розвитку.
  • Обрати Максима Ткаченка – членом комітету з питань прав людини, деокупації та реінтеграції тимчасово окупованих територій України, національних меншин і міжнаціональних відносин, відкликавши його з посади першого заступника голови цього комітету.
  • Обрати Ахмета Чийгоза – першим заступником голови комітету з питань прав людини, деокупації та реінтеграції тимчасово окупованих територій України, національних меншин і міжнаціональних відносин, увільнивши його від обов’язків члена цього комітету.
  • Обрати Олену Шуляк – головою комітету з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування, увільнивши її від обов’язків члену цього комітету.
  • Обрати Євгена Яковенка – народного депутата України, позафракційного, секретарем комітету з питань прав людини, деокупації та реінтеграції тимчасово окупованих територій України, національних меншин і міжнаціональних відносин.

Нагадаємо, нещодавно у нардепа Арістова відбулися обшуки.

Свого часу нардеп Андрій Клочко також неодноразово був фігурантом корупційних скандалів. Ще у грудні 2021 року спеціалізована антикорупційна прокуратура відкрила кримінальне провадження щодо депутата за статтею про незаконне збагачення. 

Як відомо, у середині листопада комітет з питань державної влади усунув Андрія Клочка («Слуга народу») від співголовування і участі в робочій групі, яка мала дослідити питання столичного анклаву Коцюбинського. «За» проголосували 17 з 27 членів комітету,