Чотири автомобілі Верховної Ради передали клінічним лікарням Києва

Автотранспортні засоби передаються для потреб закладів Міністерства охорони здоров’я, зокрема, Олександрівської та Київської міської дитячої інфекційної лікарні – керівник Апарату ВР

Автомобілі зможуть бути використані для перевезення медичних працівників до місць роботи і проживання

На період карантину Верховна Рада України передала клінічним лікарням чотири автомобілі.

Про це повідомляє пресслужба парламенту.

«В умовах оголошеного карантину в Україні, через закриття метро та черги на інший громадський транспорт, у медичних закладів виникають проблеми з перевезенням медперсоналу на роботу та додому. У відповідь на звернення клінічних лікарень щодо надання допомоги у цьому питанні, Голова Верховної Ради України Дмитро Разумков запропонував передати їм у користування чотири автомобілі, які знаходяться на балансі парламенту», – йдеться у повідомленні.

Як зазначається, керівник Апарату Верховної Ради В’ячеслав Штучний поінформував, що автомобілі надійдуть на час карантину у розпорядження медичних установ Києва для використання у службових цілях.

«Автотранспортні засоби передаються для потреб закладів Міністерства охорони здоров’я, зокрема, Олександрівської та Київської міської дитячої інфекційної лікарні», – уточнив він.

Під час запровадженого режиму надзвичайної ситуації у м.Києві автомобілі зможуть бути використані для перевезення медичних працівників до місць роботи і проживання, а також для доставки необхідних медичних виробів та обладнання.

Нагадаємо, станом на 23:00 20 березня в Україні було підтверджено 41 випадок зараження Covid-19. Зокрема, 10 нових випадків зафіксовано у Чернівецькій області, один – у Київській, один новий випадок в Івано-Франківській області, один – у Харківській, один – у Львівській.

Ще один випадок захворювання на коронавірус у п’ятницю пізно ввечері вперше зафіксували на Тернопільщині.

Раніше у МОЗ заявили, що сподіватися на те, що вірус обійде Україну стороною, хибно.