Французька депутатка пояснила, чому Макрону невигідно захищати Україну від Росії

Французька парламентарка розкритикувала дії чинного президента Франції на міжнародній арені
фото: ria.ru

Валерія Фор-Мунтян: «Я б так, як Макрон, не поводилася»

Депутатка французького парламенту Валерія Фор-Мунтян вважає, що наразі президент країни Емманюель Макрон перебуває у невигідному становищі щодо врегулювання конфлікту на Сході України. Проте вона не поводилася б так, як чинний президент Франції. Таку думку Валерія Фор-Мунтян висловила в інтерв’ю «Главкому».

Політикиня зазначила, що наразі Макрон не може радикально підтримувати Україну у протистоянні з Росією, адже і Німеччина, і Франція залежать від поставок російського газу. З іншого боку, РФ він також не підтримуватиме, оскільки це не знайде розуміння у Європі.

«Крім того, Росія відіграє помітну роль у Малі та інших наших колишніх колоніях. Нам потрібні ці країни. Зараз всі перебувають у підвішеному стані та чекають слушного моменту, міцно вчепившись один в одного, але ривка не буде», – вважає французька парламентарка.

При цьому, на думку Валерії Фор-Мунтян, якщо Макрон хоче претендувати на лідерство у Європі, йому так чи інакше доведеться зайнятися розв’язанням питань безпеки.

Також політикиня засудила факт значного посилення США в царині вирішення європейських проблем.

«Франція мала велику проблему через економічну війну з Китаєм (під час президента США Дональда Трампа – ред.), і це нам, усій Європі, коштувало грошей. Джо Байден, після свого обрання, став втручатися у все – у кордони між Польщею та Білоруссю, в Україну, у все. Коли я чую, що мій президент і німецький уряд чекає, коли Байден переговорить з Путіним, то я вважаю, що це дуже небезпечно. Американський патерналізм може нас повернути в невигідну позицію», – підсумувала парламентарка.

Раніше повідомлялося, що Франція виступає за «серйозний і вимогливий діалог» з Росією в межах «нормандського формату».