На сайті президента з’явилася петиція з проханням зробити долар США валютою України

Долар США - валюта України

Як аргумент ідеї про перехід країни на долар автор вказує нестабільність гривні

На сайті інтернет-представництва президента України Володимира Зеленського зареєстрована петиція з проханням зробити долар національною валютою України.

Ініціатор ідеї розмістив свій документ 7 серпня, під №22/068866-еп, свідчать дані сайту глави держави, повідомляє «112Україна».

«У зв’язку із нестабільністю національної валюти України, просимо провести грошову реформу замінивши національну валюту України гривню на більш стабільну – долар США», – написав у своєму зверненні до Зеленському Сергій Андрощук.

При переході країни на нову валюту автор петиції акцентує увагу на необхідності проведення перерахунку цін, тарифів, окладів заробітної плати, стипендій, пенсій, коштів на рахунках підприємств, установ та організацій, а також внесків громадян.

Згідно з законом «Про звернення громадян», щоб бути розглянутою, електронна петиція, адресована президенту, парламенту або уряду, має набрати не менше 25 тис. підписів громадян протягом не більше, ніж 3 місяців від дня її публікації.

У петиціях забороняються заклики до повалення конституційного ладу, порушення територіальної цілісності України, пропаганди війни, насильства, жорстокості, розпалювання міжетнічної, расової, релігійної ворожнечі, заклики до вчинення терористичних актів, посягання на права і свободи людини.

На сайті президента з’явилася петиція про заборону торгівлі ялинками.