Нідерланди допоможуть Україні карати рашистів: Про що домовилися Зеленський і Рютте

Володимир Зеленський і Марк Рютте домовилися про співпрацю двох країн у процесі притягнення рашистських окупантів до відповідальності за звірства, вчинені ними на території України
фото: пресслужба президента України

Президент Зеленський обговорив перебіг війни із прем’єр-міністром Нідерландів Рютте

Україна і Нідерланди обговорили можливі шляхи притягнення до відповідальності російських злочинців. Про це написав у Twitter президент України Володимир Зеленський.

Він наголосив також, що під час телефонної розмови із головою уряду Нідерландів Марком Рютте підняв тему «дипломатичних питань, які становлять спільний інтерес» для двох країн.

[TWITTER]

[/TWITTER]

Рютте у Twitter деталізував перебіг розмови із Зеленським. Він зазначив, що Нідерланди направляють до України слідчо-криміналістичну групу, яка збиратиме докази злочинів російських окупантів на українській території.

Також прем’єр Нідерландів зазначив, що оцінює можливість приєднатися до низки європейських країн (Бельгія, Велика Британія, Німеччина) у процесі постачання для Збройних сил України важкого озброєння.

[TWITTER]

[/TWITTER]

Крім того, Марк Рютте запевнив, що Нідероанди продовжать підтримувати боротьбу України за захист демократії та суверенітету у коротко- та довгостроковій перспективі.

Нагадаємо, що Рютте заявляв про можливість надання Україні важкого озброєння ще у квітні.