Політики присоромили Гройсмана, який вже почав «роздавати» Героїв України боксерам

Олександр Усик на ринзі

Раптову ініціативу голови уряду прокоментували українські політики

Перший віце-спікер Верховної Ради Ірина Геращенко вважає популістськими й непродуманими заяви про те, що переможець в спортивному двобої має отримати звання Героя України. Відповідну заяву вона розмістила у Facebook.

«Вважаю популістськими й непродуманими заяви про те, що переможець в спортивному двобої має отримати звання Героя України. Герої України- на фронті! Вони захищають Україну в реальних боях з Москвою, а не в Москві. Й хотілося б, аби наш уряд в тилу пам‘ятав , де війна й усвідомлював різницю між спортивними кумирами й Героями України», - написала вона, підкресливши свою повагу до спортсменів і до їх досягнень.

Геращенко вказала, що за останні чотири роки звання Героя було присуджено українським воїнам за героїзм і мужність, причому багатьом - посмертно...

«Не варто плутати грішне з праведним, мішати все докупи, й займався демагогією на темі героїв», - вважає політик.

Перший віце-спікер додала, що спортсмени, співаки - це кумири і улюбленці мільйонів і мають право на високі державні відзнаки, на повагу, подяку та пошану. Проте значення Зірки Героя «не можна розмивати», впевнена вона.

У свою чергу, народний депутат від фракції «Радикальної партії» Ігор Мосійчук заявив, що не можна ставити спортивну перемогу в один ряд з подвигом оборонців Донецького аеропорту.

«Якщо чесно, я радію перемозі Олександра Усика, який в Москві побив російського спортсмена, але вважаю, що в часі війни нагороджувати званням Герой України треба в першу чергу воїнів. При всій повазі до Усика я не можу і не хочу, щоб його спортивну перемогу ставили в один ряд з, наприклад, подвигом оборонців ДАП (кіборгів)», - написав він у Facebook.

А посол України в США Валерій Чалий зазначив, що Усикові для здобуття звання Героя «ще треба «лупати і лупати цю скелю...».

«Олександр - без сумніву - Герой. Але, щоб стати Героєм України (як запропонував Прем‘єр-міністр Володимир Гройсман) йому ще треба «лупати і лупати цю скелю...». І свою внутрішню також. Принаймні, наші хлопці - і ті, що загинули, захищаючи країну і майбутнє наших дітей і ті, що зараз стримують агресію ворога на лінії зіткнення, мають пріоритет. Попри всі заслуги Олександра і всіх наших спортсменів - переможців. Вони мають шанс перемогти на честь України саме тому, що наші воїни гинуть за Україну!», - заявив дипломат у Facebook.

Раніше прем’єр-міністр Володимир Гройсман заявив, що запропонує президентові Петру Порошенку присвоїти звання Героя України боксеру Олександру Усику, який 21 липня здолав свого суперника росіянина Мурата Гассієва в боротьбі за першість у важкій вазі.

Нагадаємо, уночі проти 22 липня у столиці Росії Москві відбувся фінал Всесвітньої боксерської суперсерії між українцем Олександром Усиком і росіянином Маратом Гассієвим.

За одноголосним рішенням суддів перемогу здобув українець.

У своєму першому комантарі, який чемпіон дав прямо на ринзі, Олександр подякував за підтримку всіх українців.

Дивіться також: Повне відео абсолютної перемоги Олександра Усика над Муратом Гассієвим (відео).