Політики присоромили Гройсмана, який вже почав «роздавати» Героїв України боксерам

Політики присоромили Гройсмана, який вже почав «роздавати» Героїв України боксерам
Олександр Усик на ринзі

Раптову ініціативу голови уряду прокоментували українські політики

Перший віце-спікер Верховної Ради Ірина Геращенко вважає популістськими й непродуманими заяви про те, що переможець в спортивному двобої має отримати звання Героя України. Відповідну заяву вона розмістила у Facebook.

«Вважаю популістськими й непродуманими заяви про те, що переможець в спортивному двобої має отримати звання Героя України. Герої України- на фронті! Вони захищають Україну в реальних боях з Москвою, а не в Москві. Й хотілося б, аби наш уряд в тилу пам‘ятав , де війна й усвідомлював різницю між спортивними кумирами й Героями України», - написала вона, підкресливши свою повагу до спортсменів і до їх досягнень.

Геращенко вказала, що за останні чотири роки звання Героя було присуджено українським воїнам за героїзм і мужність, причому багатьом - посмертно...

«Не варто плутати грішне з праведним, мішати все докупи, й займався демагогією на темі героїв», - вважає політик.

Перший віце-спікер додала, що спортсмени, співаки - це кумири і улюбленці мільйонів і мають право на високі державні відзнаки, на повагу, подяку та пошану. Проте значення Зірки Героя «не можна розмивати», впевнена вона.

У свою чергу, народний депутат від фракції «Радикальної партії» Ігор Мосійчук заявив, що не можна ставити спортивну перемогу в один ряд з подвигом оборонців Донецького аеропорту.

«Якщо чесно, я радію перемозі Олександра Усика, який в Москві побив російського спортсмена, але вважаю, що в часі війни нагороджувати званням Герой України треба в першу чергу воїнів. При всій повазі до Усика я не можу і не хочу, щоб його спортивну перемогу ставили в один ряд з, наприклад, подвигом оборонців ДАП (кіборгів)», - написав він у Facebook.

А посол України в США Валерій Чалий зазначив, що Усикові для здобуття звання Героя «ще треба «лупати і лупати цю скелю...».

«Олександр - без сумніву - Герой. Але, щоб стати Героєм України (як запропонував Прем‘єр-міністр Володимир Гройсман) йому ще треба «лупати і лупати цю скелю...». І свою внутрішню також. Принаймні, наші хлопці - і ті, що загинули, захищаючи країну і майбутнє наших дітей і ті, що зараз стримують агресію ворога на лінії зіткнення, мають пріоритет. Попри всі заслуги Олександра і всіх наших спортсменів - переможців. Вони мають шанс перемогти на честь України саме тому, що наші воїни гинуть за Україну!», - заявив дипломат у Facebook.

Раніше прем’єр-міністр Володимир Гройсман заявив, що запропонує президентові Петру Порошенку присвоїти звання Героя України боксеру Олександру Усику, який 21 липня здолав свого суперника росіянина Мурата Гассієва в боротьбі за першість у важкій вазі.

Нагадаємо, уночі проти 22 липня у столиці Росії Москві відбувся фінал Всесвітньої боксерської суперсерії між українцем Олександром Усиком і росіянином Маратом Гассієвим.

За одноголосним рішенням суддів перемогу здобув українець.

У своєму першому комантарі, який чемпіон дав прямо на ринзі, Олександр подякував за підтримку всіх українців.

Дивіться також: Повне відео абсолютної перемоги Олександра Усика над Муратом Гассієвим (відео).

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: