У «Слузі народу» розповіли, коли Рада може проголосувати за призначення Саакашвілі

Верховна Рада може визначитися щодо призначення Саакашвілі віцепрем'єром 28-29 квітня

У членів фракції різні настрої щодо можливого призначення Саакашвілі віцепрем'єром

Верховна Рада може голосувати за призначення експрезидента Грузії та колишнього голови Одеської ОДА Михайла Саакашвілі на посаду віцепрем'єра з питань реформ 28-29 квітня.

Про це заявив перший заступник голови фракції і глава партії «Слуга народу» Олександр Корнієнко, повідомляє «Укрінформ».

«Я знаю, що зараз ідуть розмови, зустрічі навіть будуть у пана Саакашвілі з іншими фракціями. На завтра цього питання в порядку денному (позачергового засідання Ради – ред.) немає і у нас є в принципі сумніви, чи воно буде додано президентом. Тобто, можливо, мова йде про саме голосування по цьому кадровому питанню десь на наступному тижні – у вівторок, середу», - зазначив Корнієнко.

За його словами, у членів фракції різні настрої щодо можливого призначення Саакашвілі.

«Дійсно, настрої різні в чатах. Є такий настрій, він переважає, - послухати пана Саакашвілі, зробити висновки, задати питання і визначатися, тому що кадрові призначення останнім часом набувають все більшої ролі парламенту. От у нас уже кілька було призначень, коли треба працювати з депутатами, доносити свої ідеї, доносити свою програму», - сказав Корнієнко.

При цьому сам Корнієнко схиляється до того, щоб підтримувати кандидатуру Саакашвілі, але остаточно визначатиметься після участі в засіданні фракції.

Голова партії «Слуга народу» розраховує, що на засіданні фракції, Саакашвілі депутатам представить прем'єр Шмигаль.

«Я думаю, що до нас завтра завітає і прем'єр-міністр. Це було б правильно і справедливо. Він представить пана Саакашвілі, тому що, наскільки я знаю, це була і його ініціатива, не лише президента, і вони разом нам пояснять, як вони бачать свій поступ в цьому напрямку», - зазначив Корнієнко.

Він додав, що вже мав можливість поспілкуватися з Саакашвілі і поставити йому запитання.

«Завтра на фракції, я думаю, що ми дамо можливість поставити питання народним депутатам. Якщо буде залишатися час, то я в нього запитаю про його бачення стосунків з нашими міжнародними партнерами. Тому що я знаю, що він в цьому дуже знається, в нього гарні стосунки по всьому світу з дипломатичними кругами і нам варто було б в цьому напрямі підсилитися, особливо враховуючи ситуацію по міжнародному фінансуванню, за яке ми боремось вже не перший місяць. Але виникає питання, чи зможе нам пан Саакашвілі допомогти вибудовувати таку співпрацю з міжнародними фінансовими установами, щоб вона була взаємовигідною», - сказав Корнієнко.

Як повідомляв «Главком», завтра Саакашвілі влаштує собі презентацію в Раді. Але голосів на його призначення досі немає.

Раніше Саакашвілі заявив, що для нього велика честь отримати від президента Володимира Зеленського пропозицію стати віце-прем'єром уряду України з питань реформ. Зазначалося, що під час позачергового засідання Ради нардепи розглядатимуть й питання призначення Саакашвілі. Принаймні, про це в коментарі журналістам повідомила заступниця глави фракції «Слуга народу» Євгенія Кравчук.

«Вже є ряд питань по його повноваженням, планах, тому ми запросили Саакашвілі на засідання фракції в п'ятницю, щоб він мав можливість розповісти про плани, і дати відповіді на питання, і тоді можна буде вже робити остаточні висновки, наскільки висока його підтримка фракцією», - сказала Кравчук.

Раніше у «Слузі народу» оприлюднили порядок денний майбутнього позачергового засідання Ради.