Саакашвілі прокоментував пропозицію Зеленського стати віцепрем'єром

Саакашвілі прокоментував пропозицію Зеленського стати віцепрем'єром
Михайло Саакашвілі: я сподіваюся бути надійним членом команди і стати в нагоді народу України, зробивши щось корисне для людей

Політик представить у Раді пропозиції щодо невідкладних змін як частину урядової програми з конкретними напрацюваннями, які утворилися у нього як поза межами України, так і в період роботи в Україні

Експрезидент Грузії Михайло Саакашвілі заявив, що для нього велика честь отримати від президента Володимира Зеленського пропозицію стати віце-прем'єром уряду України з питань реформ. Про це він написав у Facebook.

«У мене також була дуже змістовна і корисна розмова з прем'єр-міністром Шмигалем, протягом якої ми детально обговорили всі питання, пов'язані з моєю можливою роботою в уряді», - зазначив політик.

Саакашвілі зазначив, що  підтримував президента Зеленського під час виборів, весь той час, який він займає цей пост, і пов'язує з його командою великі надії для України.

«Я підходжу до цієї пропозиції та до свого рішення з дуже великою відповідальністю, тому що це дуже непростий для країни час. Попереду у нас дуже складний період і в економіці, і в цілому по життю в країні. Нам зараз як ніколи потрібно бути сміливими у своїх рішеннях і реформах», - наголосив він.

Саакашвілі заявив, що представить у Верховній Раді свої пропозиції щодо невідкладних змін як частину урядової програми уряду Дениса Шмигаля з конкретними напрацюваннями, які утворилися у нього як поза межами України, так і в період роботи в Україні, ґрунтуючись як на позитивному, так і на негативному досвіді.

«Разом з командою президента я готовий працювати з усіма патріотичними силами в парламенті України і з іншими політичними силами в суспільстві, для того щоб Україна з найменшими втратами перенесла поточну світову економічну кризу і впоралася з усіма викликами. Я сподіваюся бути надійним членом команди і стати в нагоді народу України, зробивши щось корисне для людей», - наголосив він.

«Я також сподіваюся використовувати свій міжнародний досвід, для того щоб бути корисним членам урядової команди, в тому числі у відносинах з міжнародними фінансовими організаціями, посилити престиж України та її інтеграцію з міжнародними спільнотами, щоб відстояти в першу чергу інтереси українського народу і сприяти прогресу в країні», - резюмував Саакашвілі.

Як повідомляли джерела «Главкома», кандидатура Михайла Саакашвілі розглядається на посаду віцепрем'єр-міністра України. Експрезидент Грузії може посісти посаду заступника голови уряду з питань реформ.

Як повідомлялося, 24 квітня Рада проведе два позачергових засідання. На одному з засідань планується розблокувати підписання двох законів.

Зазначимо, що попередньо позачергове засідання парламенту планувалось на середу, але 21 квітня Кравчук повідомила у коментарі «Главкому», що позачергове засідання Верховної Ради відбудеться у четвер або п’ятницю цього тижня.

Нагадаємо, народний депутат від фракції «Слуга народу» Олександр Качура оприлюднив перелік питань, що будуть розглядатися на позачерговому засіданні Верховної Ради у п'ятницю, 24 квітня. 


Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: