«Протягом осені кожен має дати визначені результати». Зеленський прокоментував зміни в Уряді

У вечірньому зверненні Володимир Зеленський прокоментував зміни у Кабінеті Міністрів нашої держави
фото: Офіс президента України

Президент України наголосив, що цього дня відбулись урядові заміни. Він також висловив вдячність парламенту за підтримку відповідних кандидатур

Володимир Зеленський сьогодні, 5 вересня, записав своє традиційне вечірнє звернення до українців. У ньому глава держави прокоментував зміни у Кабінеті Міністрів нашої держави. Також президент висловився стосовно ситуації на фронті. Зеленський  також подякував Румунії за рішення стосовно системи ППО Patriot. 

Кадрові зміни в  Уряді

Володимир Зеленський прокоментував кадрові зміни в уряді і подякував Верховній Раді за «підтримку відповідних кандидатур».

«Дуже важливо, щоб урядові інституції зараз працювали максимально активно – ще активніше, ніж це було раніше. На всіх рівнях. Більше інвестицій партнерів в оборонне виробництво України. Більш активне просування в перемовному процесі із Євросоюзом – це підготовка майбутньої угоди про вступ», – перерахував він. 

Серед інших пріоритетів президент назвав посилення «взаємодії та взаєморозуміння» між центральною владою та місцевими громадами, посилення підтримки фронту, захисту та відновлення об’єктів енергетики.

«Чітка ветеранська політика. Чітка протидія російській пропаганді за кордоном. Робота з глобальною українською спільнотою. Забезпечення фінансової стабільності нашої держави і, зокрема, активізація роботи з партнерами, щоб кошти від російських активів були спрямовані для України», – додав Зеленський.

Зеленський наголосив, що є десятки таких цілком конкретних завдань, і на своїй посаді кожен протягом осені має дати визначені результати.

Доповідь Головкома Сирського

Зеленський сьогодні заслухав Головкома Сирського. Особливу увагу було приділено Покровському напрямку.

«Ми додаємо наших сил, і ключове завдання – вибивати якнайбільше сил окупанта», – наголосив президент.

Також, зауважує президент,  важливою є операція в Курській області.

«Ми зберігаємо визначені рубежі та кожним днем Курської операції доводимо світу, що Росія може програти цю війну, і єдине, що для цього потрібно, – це достатня наша рішучість, рішучість усіх у світі, від кого залежить стан справ у світі», – пояснив глава  української держави.

Зеленський наголосив, що «не Москві визначати майбутнє наших людей. І саме так має бути завжди».  

Patriot від Румунії та домовленості щодо ППО з партнерами

Зеленський наголосив, що є вже чітке рішення Румунії щодо системи Patriot для України, це рішення ухвалене на всіх рівнях.

«Я дякую за нього. І ми розраховуємо, що партнери реалізують повний пакет рішень щодо ППО та іншої допомоги Україні – це саме той пакет, який був ухвалений на саміті НАТО у Вашингтоні, що відбувся в липні»,
– сказав Зеленський.

За словами глави держави, зараз міністр оборони України провів низку зустрічей у Франції, Британії, Німеччині. Також відбувається постійно комунікація з американськими партнерами та співпраця з Італією.

«Предметно вже підготувались до нового засідання «Рамштайну», яке відбудеться незабаром. І все, про що ми домовляємось із партнерами, потребує максимально оперативної реалізації. Коли рішення швидкі, Росія не встигає адаптуватись, і ми досягаємо особливо цінних результатів», – зауважив президент.

Зеленський наголосив, що це стосується і захисту українських міст та громад від ударів, і підтримки наших воїнів на фронті, і стійкості нашої держави, наших людей. Та й загалом – стійкості світу, який хоче й надалі жити за правилами, за міжнародним правом, а не залежно від божевілля тих чи інших «путіних».  

Нагадаємо, Житомирська область та американський штат Індіана підписали меморандум про співпрацю. Про це повідомив у Телеграмі Президент Володимир Зеленський після зустрічі з губернатором штату Індіана Еріком Холкомбом. Він зазначив, що Україна цінує всю американську підтримку, надану Українській державі та українцям.