Знесення наметів під Радою: правозахисники дадуть оцінку діям поліції

Пожежа в наметовому містечку 3 березня 

Висновки щодо того, чи поліцейські діяли у межах своїх повноважень, правозахисники оприлюднять 5 березня

Представник уповноваженого Верховної Ради з прав людини Михайло Чаплига заявив, що офіс омбудсмена наразі вивчає матеріали, щоб дати правову оцінку інциденту, який стався в суботу, 3 березня, під час затримання мітингувальників у наметовому містечку під Верховною Радою.

«Там матеріали з відділків, там право на захист і так далі. Дії поліції з погляду ОБСЄ плюс щодо лікарні швидкої допомоги: всі, хто був із травмами, і купа іншого. Інформації багато, але вона не зведена, і нам потрібно це все звести», - зазначив Чаплига.

За його словами, висновки щодо того, чи поліцейські діяли у межах своїх повноважень, правозахисники оприлюднять 5 березня.

Нагадаємо, у суботу вранці правоохоронці почали зносити наметове містечко біля Верховної Ради. Мешканці містечка були затримані поліцією. Дивіться відео з місця події.

У двох відділках поліції Києва перебували понад 110 протестувальників, затриманих під час сутичок біля наметового містечка під Верховною Радою.

У наметовому містечку під Верховною Радою на вулиці Грушевського під час проведення слідчих дій поліція виявила 10 гранат, схожих на бойові.

У середині дня суботи зачистка наметового містечка була завершена.

Усіх 112 затриманих під час знесення наметового містечка під Радою учасників руху «Визволення» до 22 години відпустили.

В Інституті масової інформації назвали неприпустимою ситуацію під Верховною Радою 3 березня, і вимагають негайного розслідування фактів перешкоджання діяльності журналістів.

Журналісту «Радіо Свобода» Сергію Нужненку, якому 3 березня під час сутичок під Верховною Радою розпилили в обличчя газовий балончик, діагностували хімічний опік.