Національний авіаційний університет отримав нового ректора

Володимир Ісаєнко очолив НАУ

Нового ректора обрано на п'ять років

Ректором Національного авіаційного університету став Володимир Ісаєнко. Про це йдеться в наказі Міністерства освіти і науки, який опубліковано на сторінці НАУ у Facebook.

«Призначити Ісаєнка Володимира Миколайовича, доктора біологічних наук, професора, ректором Національного авіаційного університету строком на п'ять років з 13 квітня 2018 року по 12 квітня 2023 рік як обраного за конкурсом», - йдеться в наказі.

Нагадаємо, 26 серпня 2016 року правоохоронці затримали в.о. ректора Національного авіаційного університету Володимира Харченка під час одержання хабара в EUR170 тис., після чого Міносвіти звільнило його з обійманої посади. Детективи НАБУ під час обшуку у Харченка вилучили готівку на загальну суму близько 5 млн грн та дев’ять зливків золота.

Харченку та його посереднику-адвокату в лікарні було повідомлено про підозру за ч. 4 ст. 368 Кримінального кодексу України (одержання неправомірної вигоди в особливо великому розмірі або вчинене службовою особою).

Солом’янський районний суд Києва 13 вересня заарештував майно Харченка, зокрема квартиру, два будинки, гараж і кошти. Харченко взяли під частковий домашній арешт.

Наприкінці грудня 2016 року детективи НАБУ під процесуальним керівництвом прокурорів САП завершили досудове слідство в кримінальному провадженні за підозрою Харченка, керівника адвокатського об'єднання та колишнього чиновника ЗСУ та органів держбезпеки України. 14 лютого 2017 року у провадженні було складено обвинувальний акт.