Екссекретар РНБО Данилюк пояснив, навіщо він рік тому закликав виборців «просто вірити Зеленському»

Олександр Данилюк прийшов офіс кандидата в президенти Володимира Зеленського рік тому, у розпал виборчої кампанії

«Я просто не хотів бачити Петра Олексійовича ще один термін», - визнав Данилюк

Екссекретар Ради національної безпеки і оборони Олександр Данилюк стверджує, що рік тому під час президентських виборів закликав українців «просто вірити» кандидату у президенти Володимиру Зеленському, бо не хотів, щоб Петро Порошенко залишився ще на один термін. Про це політик сказав в інтерв’ю «Главкому».

«У мене тоді був один мотив. Я просто не хотів бачити Петра Олексійовича ще на один термін»», - наголосив Данилюк.

За словами екссекретаря РНБО, рік тому «Порошенко досягнув апогею недовіри і єдине, що могло змінити ситуацію, – це якесь нове обличчя, хоча всі розуміли ризики…»

Що ж до своєї відставки з посади секретаря РНБО і «розлучення» з командою теперішнього президента, то Данилюк каже, що розраховував до звільнення на розмову з Зеленським.

«Мене просили не оприлюднювати факт відставки до повернення президента з США. Розмова відбулася після повернення Зеленського, але до того заяву вже злили в пресу», - зізнався екссекретар РНБО.

Нагадаємо, Олександр Данилюк прийшов офіс кандидата в президенти Володимира Зеленського рік тому, у розпал виборчої кампанії. Кілька місяців перед тим, його помічали біля іншого кандидата – Анатолія Гриценка. Ще раніше Данилюк працював в Адміністрації Петра Порошенка і був членом уряду за президентською квотою. Під час виборів Данилюк організовував для Зеленського зустрічі з послами західних країн, представниками МВФ, координував «міжнародку» та навіть організував зустріч з президентом Франції Емманюелем Макроном. Після перемоги Зеленського вплив Данилюка поступово почав згасати, бо він дуже часть вступав у дискусії з президентом. Тому призначення Данилюка секретарем РНБО сприймалося як «почесне заслання». В результаті Данилюк сам подав у відставку, а Зеленський «на прощання» дорікнув йому прем’єрськими амбіціями.

Читайте більше: