Екссекретар РНБО Данилюк пояснив, навіщо він рік тому закликав виборців «просто вірити Зеленському»

Екссекретар РНБО Данилюк пояснив, навіщо він рік тому закликав виборців «просто вірити Зеленському»
Олександр Данилюк прийшов офіс кандидата в президенти Володимира Зеленського рік тому, у розпал виборчої кампанії

«Я просто не хотів бачити Петра Олексійовича ще один термін», - визнав Данилюк

Екссекретар Ради національної безпеки і оборони Олександр Данилюк стверджує, що рік тому під час президентських виборів закликав українців «просто вірити» кандидату у президенти Володимиру Зеленському, бо не хотів, щоб Петро Порошенко залишився ще на один термін. Про це політик сказав в інтерв’ю «Главкому».

«У мене тоді був один мотив. Я просто не хотів бачити Петра Олексійовича ще на один термін»», - наголосив Данилюк.

За словами екссекретаря РНБО, рік тому «Порошенко досягнув апогею недовіри і єдине, що могло змінити ситуацію, – це якесь нове обличчя, хоча всі розуміли ризики…»

Що ж до своєї відставки з посади секретаря РНБО і «розлучення» з командою теперішнього президента, то Данилюк каже, що розраховував до звільнення на розмову з Зеленським.

«Мене просили не оприлюднювати факт відставки до повернення президента з США. Розмова відбулася після повернення Зеленського, але до того заяву вже злили в пресу», - зізнався екссекретар РНБО.

Нагадаємо, Олександр Данилюк прийшов офіс кандидата в президенти Володимира Зеленського рік тому, у розпал виборчої кампанії. Кілька місяців перед тим, його помічали біля іншого кандидата – Анатолія Гриценка. Ще раніше Данилюк працював в Адміністрації Петра Порошенка і був членом уряду за президентською квотою. Під час виборів Данилюк організовував для Зеленського зустрічі з послами західних країн, представниками МВФ, координував «міжнародку» та навіть організував зустріч з президентом Франції Емманюелем Макроном. Після перемоги Зеленського вплив Данилюка поступово почав згасати, бо він дуже часть вступав у дискусії з президентом. Тому призначення Данилюка секретарем РНБО сприймалося як «почесне заслання». В результаті Данилюк сам подав у відставку, а Зеленський «на прощання» дорікнув йому прем’єрськими амбіціями.

Читайте більше:

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: