Найближчий соратник Зеленського розповів, як той змінився за рік на посаді президента

Володимира Зеленського нинішній статус не обтяжує, запевняє його найближчий соратник

«Навантаження на президента, як на мене, надлюдське», - Сергій Трофімов

Перший заступник голови Офісу президента Сергій Трофімов розповів в інтерв’ю «Главкому», що президент Володимир Зеленський за рік виріс професійно.

«Мені здається, коли абсолютно інший ритм, відповідальність та спектр завдань, людина змінюється. Але є речі, які в ньому не змінюються: це бажання допомогти людям, розвивати країну», - стверджує Трофімов.

Найближчий соратник Зеленського запевняє, що президента нинішній статус не обтяжує, принаймні, він такого не помічав. «Особисто мої нерви вже трошки здають – я ось заспокійливий чай п'ю» - говорить Трофімов.

Посадовець каже, що проблема з нервами – це професійна хвороба всіх. «Тут, в Офісі, є поліклініка для співробітників, вони слідкують за якимись медичними показниками і дають зворотній зв’язок. Я відчув, як почав почуватися набагато гірше. Кажуть: це – професійна історія, не ти перший, не ти  останній», - поскаржився Трофімов.

Перший заступник Офісу президента говорить, що дуже складно працювати з постійним великим потоком інформації. «Для мене це дуже незвично, це сильно виснажує. За пів дня вихідного неможливо відновитися. Тому навантаження на президента, як на мене, надлюдське. Звісно, щось в ньому змінилось», - сказав Трофімов і додав, що попри все його стосунки з президентом дотепер «прості робочі».

«Наші відносини мають довіру, це важливо», - наголосив Трофімов.

До відома, нинішній перший заступник глави Офісу президента Сергій Трофімов ще рік тому був виконавчим продюсером студії «95 квартал» і відповідав за кіновиробництво. Сьогодні ж в Офісі президента він обіймає другу за ієрархією посаду після Андрія Єрмака. Головний функціонал Трофімова – очі і вуха президента в регіонах. Саме він опікується підбором кадрів, які Київ відправляє керувати обласними та районними адміністраціями.