Німецький телеканал назвав окупантами радянських солдат

«Дружба» Берліна і Москви була миттєво забута після виведення військ з території НДР, - стаття

Німців особливо дратували маневри військ, розбиті військовою технікою дороги і поля та радянські офіцери, які скуповують все в магазинах з самого ранку, - ЗМІ

Німецький телеканал MDR назвав окупантами радянських військовослужбовців, що дислокувалися на території колишньої Німецької демократичної республіки. Таку назву радянські солдати отримали у матеріалі, де йшлося про відносини між СРСР і НДР, оприлюдненому на сайті телеканала.

У матеріалі зазначалося, що були приватні контакти між радянськими військовими і місцевими жителями, однак росіяни в Німецькій демократичній республіці залишалися в очах багатьох жителів насамперед окупантами.

Відзначається, що німців особливо сильно дратували маневри військ, розбиті військовою технікою дороги і поля та радянські офіцери, які скуповують все в магазинах з самого ранку.

Автор матеріалу наголошує, хоча жителі східної частини Німеччини завжди виступають за поліпшення відносин з Росією, проте «дружба» Берліна і Москви була миттєво забута після виведення військ з території НДР».

До відома, у 1970-1980-х роках Група радянських військ у Німеччині (ГСВГ) була найбільш потужним і боєздатним оперативно-стратегічним об'єднанням армії СРСР. У 1990 році почалося поступове виведення радянських солдатів з території Німеччини. Повністю радянські солдати покинули НДР влітку 1994 року.

Нагадаємо, президент Латвії пояснив громадянам, що таке 9 Травня - «день коли одна окупація, змінила іншу».

В Україні цього року через пандемію не було масових заходів до Дня пам’яті та примирення, 8 травня, та Дня перемоги над нацизмом у Другій світовій війні, 9 травня.