«День коли одна окупація, змінила іншу». Президент Латвії пояснив громадянам, що таке 9 Травня

«День коли одна окупація, змінила іншу». Президент Латвії пояснив громадянам, що таке 9 Травня

Егіл Летвіс: потрібно задуматися, чи варто людям, які живуть в цій країні і вважають себе її патріотами, відзначати цей день

Президент Латвії Егіл Летвіс дорікнув громадянам країни, які святкують 9 Травня, у браку патріотизму. Його слова наводять місцеві ЗМІ.

Президент підкреслив, що в Латвії день закінчення Другої світової війни в Європі відзначається 8 травня. 9 Травня він назвав днем, коли для Прибалтики «одна окупаційна влада змінила іншу».

«Потрібно задуматися, чи варто людям, які живуть в цій країні і вважають себе її патріотами, відзначати цей день», - сказав він.

Зазначимо, що з 1940 по 1991 рік Латвія була окупована Радянським Союзом. У 2014 році Сейм Латвії встановив кримінальну відповідальність за «публічне заперечення, виправдання і грубу тривіалізацію агресії СРСР і нацистської Німеччини проти Латвійської Республіки». Покарання загрожує також за заперечення голокосту та інших злочинів проти людяності. Порушникам загрожує до п'яти років позбавлення волі, штраф і виконання примусових робіт.

Нагадаємо, що 9 травня найрейтинговіші українські телеканали у день перемоги над нацизмом у Другій світовій війні встановили на екранах символічні позначки - хто зірку, а хто маківку.

В Україні цього року через пандемію не було масових заходів до Дня пам’яті та примирення, 8 травня, та Дня перемоги над нацизмом у Другій світовій війні, 9 травня.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: