Як усе починалося. Мережа оприлюднила давнє фото Залужного

Залужному на фото 36 років
фото з відкритих джерел

Соцмережі з захопленням коментують фото Валерія Залужного, де він молодий

У мережі поділилися фото головнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного, коли він ще був підполковником. Світлина оприлюднена після призначення Залужного на посаду командира 51-ї окремої бригади, якою він командував до 2012 року.

«У нього обличчя людини,  яка щось знає», «заледве впізнаваний», «вираз обличчя безцінний», – пишуть користувачі у коментарях.

Зазначимо, що через два роки, у 2014 році закінчив Національний університет оборони України імені Івана Черняховського і як найкращий випускник оперативно-стратегічного рівня підготовки був нагороджений перехідним мечем королеви Великої Британії.

Залужного називають одним з найбільш відкритих генералів, який розуміє проблеми солдатів і молодших офіцерів.

Валерій Залужний є представником українських вищих офіцерів, які ніколи не служили в радянській армії та не вчилися у її навчальних закладах, через що «совкова» військова модель для Залужного є зовсім чужою.

Під час повномасштабного російського вторгнення в Україну проявив себе надзвичайно ефективно в командуванні Збройними силами України на фронті проти російських військових, що детально аналізують вітчизняні та закордонні експерти, зокрема у журналі «Time».

23 травня 2022 увійшов до списку 100 найвпливовіших людей 2022 за версією журналу «Time».

Нагадаємо, що президент України Володимир Зеленський 27 липня 2021 року призначив Валерія Залужного Головнокомандувачем Збройних Сил України.

Читайте також: Коли Залужному було 20. У мережі з'явились фото головнокомандувача в молодості