Олена Зеленська зустрілася з шейхом ОАЕ та приголомшила світ елегантним виглядом (фото)

Перша леді Зеленська розповіла про візит до Абу-Дабі
фото: Офіс президента

Олена Зеленська також взяла участь у саміт Forbes 30/50, який збирає найвпливовіших жінок світу

Зараз Олена Зеленська знаходиться в Об'єднаних Арабських Еміратах, куди вирушила на саміт Forbes з нагоди Міжнародного жіночого дня. Перша леді України також зустрілася з Мухаммадом ібн Заїдом Аль Нагаяном – президентом та шейхом ОАЕ. Про це вона повідомила в Instagram. 

Перша леді України Олена Зеленська зустрілася з шейхом ОАЕ Мухаммадом бін Заїдом Аль Нагаяном
фото: Офіс президента

Перша леді подякувала шейху та Об'єднаним Арабським Еміратам за підтримку важливих для України резолюцій Генеральної Асамблеї ООН та гуманітарну допомогу українському народу.

Вона презентувала шейху проєкт свого Фонду з будівництва безпечного окремого житла для дитячих будинків сімейного типу, адже багато українців втратили своє житло через війну в Україні.

«Була рада почути, що ОАЕ приєднаються до нашої ініціативи», – зауважила перша леді.

На зустрічі Олена Зеленська була у молочно-білому костюмі з цікавим плісованим драпіруванням на спідниці. Образ вона доповнила коричневими туфлями на підборах та мінімалістичними золотими сережками.

фото: Офіс президента

В межах візиту Олена Зеленська відвідала Національну бібліотеку та архів ОАЕ, який є одним із найтехнологічніших у світі.

Перша леді передала до бібліотеки українську літературу у межах проєкту «Українська книжкова поличка». Раніше такі «полички» з'явилися в Австрії, Латвії, Словаччині, Туреччині, Чехії, Греції, Франції, лише у 20 країнах світу. Проєкт має знайомити іноземців з українською культурою та історією.

Білий костюм перша леді доповнила мінімалістичними прикрасами
фото: Офіс президента

Олена Зеленська також зустрілася з українками, які проживають в ОАЕ та об'єдналися в організацію «Українська жіноча ініціатива» ще 2021 року. 

В ОАЕ перша леді з'явилася у стильному аутфіті
фото: Офіс президента

«Це і є народна дипломатія, коли країну представляють самі громадяни. Власне, те, що відбувається зараз, коли мільйони українців опинилися за кордоном через війну і несуть із собою свою культуру та мову», – зазначила Зеленська.

Для візиту Олена Зеленська обрала елегантний костюм кольору слонової кістки. Його основні фішки – спідниця з асиметричним низом і приталений жакет із баскою. Образ перша леді доповнила коричневими туфлями-човниками та мінімалістичними круглими сережками.

Перша леді Зеленська разом з учасницями Української жіночої ініціативи в ОАЕ
фото: Офіс президента

Зеленська також відвідала міжрелігійний комплекс «Дім родини Авраама» в Абу-Дабі, де в одному просторі розташовані християнська церква, мечеть і синагога. Перша леді змінила аутфіт на бежевий штанний костюм. Образ Зеленська доповнила коричневим топом і чорними лоферами.

фото: Офіс президента

У соцмережах вже відреагували на влучні образи першої леді. Журналіст Віталій Школьний захопився виглядом Зеленської та зазначив, що вона приклад розкішної української, європейської жінки.

Нагадаємо, що Олена Зеленська ретельно підбирає образи для дипломатичних зустрічей. Так перша леді Зеленська одягла особливий піджак з вишивкою на зустріч із першою леді Латвії, а на зустріч з президентом США Джо Байденом обрала знакову брошку

До слова, Олена Зеленська відповіла, що б вона хотіла сказати Володимиру Путіну

Читайте також: День народження першої леді: найкращі образи Зеленської