Рівень антисемітизму в Україні — один із найнижчих у Європі (Дослідження)

Сусідня Росія знаходиться на сьомому місці у рейтингу нешанобливого ставлення до євреїв

Рівень антисемітизму в Україні є одним із найнижчих у Європі. Про це йдеться у результатах соціологічного опитування, яке провів непартійний американський аналітичний центр Pew, що базується у Вашингтоні.

Соціологи стверджують, що кількість громадян України, які не бажають жити поруч з євреями, складає 5%. 

Тим часом, за даними дослідження, найбільший рівень антисемітизму спостерігається у Вірменії — там проти сусідства з «дітьми Якова» виступають 32% громадян. На другому місці знаходиться Литва з результатом 23%, далі — Румунія (22%), Чехія (19%), Польща (18%), Греція (16%), Росія (14%), Угорщина (14%), Грузія (13%), Білорусь (13%), Молдова (13%), Естонія (10%), Латвія (9%), Хорватія (9%), Боснія і Герцеговина (8%), Сербія (7%) і Болгарія (7%).

Раніше повідомлялося, що єврейська правозахисна організація Центр Симона Візенталя заявила про те, що вона вивчає можливість публікації попередження із закликом до євреїв обмежити візити до Польщі. В заяві центру говориться про те, що ухвалення в Польщі нового суперечливого закону щодо Голокосту спричинило поширення антисемітизму, що сколихнуло єврейську общину.