Рівень антисемітизму в Україні — один із найнижчих у Європі (Дослідження)

Рівень антисемітизму в Україні — один із найнижчих у Європі (Дослідження)

Сусідня Росія знаходиться на сьомому місці у рейтингу нешанобливого ставлення до євреїв

Рівень антисемітизму в Україні є одним із найнижчих у Європі. Про це йдеться у результатах соціологічного опитування, яке провів непартійний американський аналітичний центр Pew, що базується у Вашингтоні.

Соціологи стверджують, що кількість громадян України, які не бажають жити поруч з євреями, складає 5%. 

Тим часом, за даними дослідження, найбільший рівень антисемітизму спостерігається у Вірменії — там проти сусідства з «дітьми Якова» виступають 32% громадян. На другому місці знаходиться Литва з результатом 23%, далі — Румунія (22%), Чехія (19%), Польща (18%), Греція (16%), Росія (14%), Угорщина (14%), Грузія (13%), Білорусь (13%), Молдова (13%), Естонія (10%), Латвія (9%), Хорватія (9%), Боснія і Герцеговина (8%), Сербія (7%) і Болгарія (7%).

In some countries in Central and Eastern Europe, roughly one-in-five adults or more say they would not accept Jews as fellow citizens

Раніше повідомлялося, що єврейська правозахисна організація Центр Симона Візенталя заявила про те, що вона вивчає можливість публікації попередження із закликом до євреїв обмежити візити до Польщі. В заяві центру говориться про те, що ухвалення в Польщі нового суперечливого закону щодо Голокосту спричинило поширення антисемітизму, що сколихнуло єврейську общину.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: