Українці будуть зі світлом, попри ворожі атаки. Шмигаль повідомив хорошу новину

Європейські партнери надали Україні близько тисячі одиниць обладнання
фото ілюстративне

Україна запустила лінію електропередачі з Польщею

Польща та Україна запустили в роботу міждержавну лінію електропередачі. Вона вже успішно пройшла триденний тестовий період. Про це заявив прем’єр-міністр України Денис Шмигаль під час засідання уряду.

«Після модернізації запущена в роботу міждержавна лінія електропередачі між Україною та Польщею. Спеціалісти «Укренерго» та їхні польські колеги з компанії PSE швидко провели всі роботи. А європейські партнери надали близько тисячі одиниць обладнання. Лінія працює вже з 27 квітня. Вона успішно пройшла триденний тестовий період», – сказав Шмигаль.

За словами прем'єра, додатковий потужний інтерконектор збільшує експортно-імпортні можливості. Саме шляхом продажу електроенергії Україна накопичує ресурси на відновлення енергетики до нового опалювального сезону. В разі ж потреби Україна активізує імпорт для отримання аварійної допомоги від сусідів. 

«Рух України до Євросоюзу – це не лише амбіції, а й конкретні результати. Ми продовжуємо успішну секторальну інтеграцію в ЄС. Прямо зараз робимо важливий крок до об’єднання наших енергосистем», – додав він.

Українці будуть зі світлом, попри ворожі ракетні та дронові атаки.

Раніше повідомлялося, що влітку українці можуть бути до трьох діб без світла.