Обороняв Донецький аеропорт та до останнього захищав Україну. Згадаймо Сергія Кройтора

Після початку Революції Гідності Сергій Кройтор відстоював права українців на Майдані та влітку 2014 року пішов на фронт
фото з відкритих джерел

Чоловік 16 років пропрацював із дизайнером Михайлом Вороніним, а потім відкрив маленьке власне виробництво із пошиття одягу

Щодня о 9 ранку українці вшановують пам’ять усіх, чиє життя забрала російсько-українська війна. Нині згадаємо Сергія Кройтора.

Сергій Кройтор із позивним Хоттабич був кадровим військовим ще до розвалу Радянського Союзу, служив у десантних військах, згодом пішов у відставку. У мирному житті 16 років він допомагав розробляти одяг відомому дизайнеру Михайлу Вороніну, а потім відкрив невелике власне виробництво з пошиття одягу. І справді дуже любив цю справу. Ті, хто носив пошиті Сергієм костюми, кажуть, що кращих не мали ніколи. 2014-го Сергій брав участь у Революції гідності й відразу після цього пішов на фронт. 

Ветеран АТО, який з 2014 року боронив Україну, захисник Донецького аеропорту киянин Сергій Кройтор
фото з відкритих джерел

«Пройшов Майдан (я на все життя запам’ятала Сашкову розповідь про те, як їх маленький екіпаж Автомайдану з двох осіб у легковій автівці намагався затримати колону з беркутівців на Богатирській), Донецький аеропорт… З багатьох гарячих точок виходив. Живим. А позавчора загинув. Намагаюся збагнути це. І не можу. Для мене він Живий. З теплою усмішкою і очами, у яких горить вогонь світла і жаги до життя», – написала знайома Сергія Світлана Махно після звістки про загибель оборонця.

Після повномасштабного вторгнення Росії Хоттабич знову пішов на фронт
фото з відкритих джерел

Друг військового Олег Поліщук пригадав, що Сергій Кройтор майже постійно воював у гарячих точках сходу. «Він залишився живим після кривавих подій на Майдані січня – лютого 2014. Залишився живим після того, як не витримав бетон Донецького аеропорту, а Сергій був із тих, хто витримав, вистояв і назавжди став українським кіборгом! Він залишився живим, коли захищав влітку Сєверодонецьк і в прямому сенсі слова заривався в землю, риючи окоп руками і нігтями під час добового артобстрілу. Залишився живим, захищаючи Бахмут, безжально знищуючи кацапофашистів. Здавалося б, смерть не зможе його дістати в цій війні! Проте вчора Сергій загинув. Простий, скромний, порядний, відважний, справжній! На таких нині тримається Україна!!!» – написав Олег Поліщук.

фото з відкритих джерел
Сергій Кройтор
фото з відкритих джерел

Cергій Кройтор загинув 15 березня 2023 року біля Ямполя на Донеччині. У нього лишилися дружина і діти.

Сергій Кройтор з донькою
фото з відкритих джерел

«Главком» долучається до хвилини мовчання. Ми вшановуємо памʼять усіх українців, які загинули у боротьбі за Батьківщину. Ми згадуємо загиблих від рук російських загарбників, запалюємо свічки пам’яті та схиляємо голови у скорботі під час загальнонаціональної хвилини мовчання, вшановуючи світлу пам’ять громадян України, які віддали життя за свободу і незалежність держави: усіх військових, цивільних та дітей, усіх, хто загинув в боротьбі з російськими окупантами та внаслідок нападу ворожих військ на українські міста і села. 

Читайте також: «Я готовий іти на війну, щоб донька не жила в совку»: згадаймо журналіста Максима Мединського