Буславець запевняє, що під час карантину стрімко знизилося споживання електроенергії

Під час карантину стрімко знизилося споживання електроенергії

Українці спожили електроенергії менше на 10%

Внаслідок карантинних обмежень споживання електроенергії в Україні стрімко зменшилось. За підрахунками Міністерства енергетики, скорочення становить 10%.

Про це заявила в.о. міністра енергетики Ольга Буславець в ефірі програми «Свобода слова Савіка Шустера« на каналі «Україна».

«На сьогодні дійсно було зроблено перший крок - це оновлений енергетичний баланс. Чому це потрібно було зробити? Внаслідок карантину, внаслідок стрімкого зниження споживання, а воно на 10% зменшилось… », - заявила Буславець.

Вона зазначила, що саме тому було потрібно збалансувати генерацію відповідно до реального попиту.

«Електроенергія - це продукт, який на склад не покладеш. І його потрібно виробляти рівно стільки, скільки споживається. Тому нам було потрібно збалансувати саме генерацію відповідно до реального попиту. Ми виходили з того, щоб забезпечити безпеку постачання електроенергії нашим споживачам», - зазначила Буславець.

«Енергетична галузь має 50 мільярдів гривень боргів», - резюмувала в.о. міністра енергетики.

Нагадаємо, раніше представники  обленерго повідомляли про зниження рівня оплат послуг споживачами на 50% в період карантину. Міністерство енергетики та захисту навколишнього середовища України попередило про можливе відключення електроенергії споживачам через низький рівень оплати.