Мінекоенерго попередило про загрозу відключення електроенергії

Мінекоенерго попередило про загрозу відключення електроенергії
Погіршення платіжної дисципліни спостерігається не лише у населення, але й підприємств житлово - комунального господарства та малих побутових споживачів, - пресслужба

Через низький рівень оплати електроенергії споживачами, в операторів системи розподілу і постачальників універсальних послуг не буде грошей для закупівлі електроенергії, - міністерство

Міністерство енергетики та захисту навколишнього середовища України попередило про можливе відключення електроенергії споживачам через низький рівень оплати. Про це повідомила пресслужба міністерства.

Зазначається, що під час селекторної наради, проведеної 2 квітня керівництвом міністерства енергетики та захисту навколишнього середовища, а також головою Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сфері енергетики і комунальних послуг, з представниками енергокомпаній було відзначено погіршення платіжної дисципліни споживачів, в тому числі, населення, підприємств житлово - комунального господарства та малих побутових споживачів.

На думку учасників наради, така ситуація загрожує дефолтом операторам енергопостачання і може привести до припинення поставок електроенергії споживачам, в тому числі і населенню.

«Наслідком збереження низької платіжної дисципліни споживачів може стати оголошення у операторів системи розподілу і постачальників універсальних послуг «переддефолтного» і/або «дефолтного» стану, що призведе до неможливості закупівлі ними електричної енергії та послуг з передачі/розподілу електричної енергії і, відповідно, припинення постачання електричної енергії споживачам, в тому числі і населенню, що вплине на зростання соціальної напруженості в суспільстві», - повідомляє пресслужба Мінекоенерго.

Нагадаємо, раніше експрезидент Грузії, ексглава Одеської облдержадміністрації Михайло Саакашвілі заявив, що те, що відбувається зараз руйнування енергосектору призведе до кризи, якої в Україні ще не було, і не виключив масштабних відключень електроенергії споживачам.

У свою чергу народний депутат України, голова Незалежної профспілки гірників України Михайло Волинець заявив, що глава енергетичного комітету Верховної Ради Андрій Герус за пів року знищив енергобезпеку країни, а пролобійований ним імпорт російського вугілля і електроенергії остаточно зруйнували вітчизняний енергетичний комплекс.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: