Буславець запевняє, що під час карантину стрімко знизилося споживання електроенергії

Буславець запевняє, що під час карантину стрімко знизилося споживання електроенергії
Під час карантину стрімко знизилося споживання електроенергії

Українці спожили електроенергії менше на 10%

Внаслідок карантинних обмежень споживання електроенергії в Україні стрімко зменшилось. За підрахунками Міністерства енергетики, скорочення становить 10%.

Про це заявила в.о. міністра енергетики Ольга Буславець в ефірі програми «Свобода слова Савіка Шустера« на каналі «Україна».

«На сьогодні дійсно було зроблено перший крок - це оновлений енергетичний баланс. Чому це потрібно було зробити? Внаслідок карантину, внаслідок стрімкого зниження споживання, а воно на 10% зменшилось… », - заявила Буславець.

Вона зазначила, що саме тому було потрібно збалансувати генерацію відповідно до реального попиту.

«Електроенергія - це продукт, який на склад не покладеш. І його потрібно виробляти рівно стільки, скільки споживається. Тому нам було потрібно збалансувати саме генерацію відповідно до реального попиту. Ми виходили з того, щоб забезпечити безпеку постачання електроенергії нашим споживачам», - зазначила Буславець.

«Енергетична галузь має 50 мільярдів гривень боргів», - резюмувала в.о. міністра енергетики.

Нагадаємо, раніше представники  обленерго повідомляли про зниження рівня оплат послуг споживачами на 50% в період карантину. Міністерство енергетики та захисту навколишнього середовища України попередило про можливе відключення електроенергії споживачам через низький рівень оплати.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: