Директор ММК Ілліча дорікнув «Укрзалізниці» через невиконання обіцянок

«Укрзалізниця» досі не налагодила потік вантажних потягів через перегін Комиш-Зоря – Волноваха – директор меткомбінату

Компанія «Укрзалізниця» не виконує обіцянок щодо забезпечення потоку вантажних поїздів через перегін Комиш-Зоря – Волноваха, що негативно впливає на економіку України в цілому. 

Про це написав генеральний директор ММК ім. Ілліча Юрій Зінченко на своїй сторінці у Facebook.

«Красиві слова, а паровоз і нині там... Минулого тижня під час зустрічі представників «Метінвесту» з правлінням «Укрзалізниці» було узгоджено кроки в напрямі поступового збільшення перевезень через перегін Комиш-Зоря – Волноваха, що дозволить меткомбінатам Маріуполя вийти на нові обсяги виробництва і частково компенсувати втрати України від зупинки трьох металургійних комбінатів на непідконтрольній території і одного – на підконтрольній (ДМК через припинення поставок коксу з Алчевська)», – зазначив Зінченко.

За його словами, кількість поїздів не дотягує до тієї кількості, яку раніше було узгоджено з керівництвом «Укрзалізниці». На думку директора комбінату, така ситуація негативно позначиться на галузі та економічній ситуації в країні загалом.

«Домовилися про те, що вже з 4 квітня «Укрзалізниця» забезпечить 20 вантажних поїздів на добу. Вчора отримали 16. В очікуванні пропуску 54 вантажних поїздів. З таким підходом до вирішення транспортних проблем про збільшення виробництва навіть нічого мріяти. І економічне зростання нам не світить: мінус чотири вантажних потяги на добу – це мінус 4 тис. тонн чавуну або мінус 1,6 млн дол. експортної виручки щодня!» – резюмує автор.