ЄС збільшить у 2,5 рази квоту на м’ясо птиці з України
Україна може експортувати цього року у ЄС 18,4 тис. т м’яса птиці
Україна та Європейський Союз підписали угоду про збільшення квоти для українських експортерів м’яса птиці, передбачених угодою про асоціацію між Україною та ЄС
Про це повідомляє прес-служба Міністерства економічного розвитку і торгівлі України.
Згідно зі змінами річна квота на м’ясо птиці та переробленого м’яса птиці буде поступово збільшена у 2,5 рази. Вказані зміни набудуть чинності після їх ратифікації парламентами обох сторін.
Відповідно до чинної торгової угоди з ЄС Україна може експортувати у 2019 році 18,4 тис. т м’яса птиці (у тому числі - філе), у 2020 році - 19,2 тис. т, у 2021 році - 20 тис. т.
Також щороку Україна може експортувати 20 тис. т курячих тушок і може безмитно поставляти до ЄС куряче філе на кістки із шматком крила.
До слова, За 2018 рік Україна не використала вісім квот на поставку товарів в Європейський Союз. Зокрема, невикористаними залишилися тарифні квоти на цукрові сиропи, оброблену продукцію з олії, манітол сорбіту та додаткова квота на гриби. Крім того, українські експортери не використали квоти на м'ясо баранини, яловичини, основну і додаткову квоти на свинину. Зазначається, що для них не було доступу на ринок.