На Банковій розказали, як після надзвичайної ситуації оцінять роботу голів ОДА

Сергій Трофімов пообіцяв оприлюднити формулу оцінюванння ефективності роботи голів ОДА після обговорення її з президентом і прем'єром

Сергій Трофімов: В облдержадміністраціях та у їхніх керівників є свій KPI

Перший заступник глави Офісу президента Сергій Трофімов запевнив в інтерв’ю «Главкому», що має чіткий список критеріїв ефективності голів ОДА.

Трофімов зазначив, що результативність голів ОДА оцінює зі свого боку і Кабмін. «У них є свої критерії. Є вони й у нас. За допомогою профільних спеціалістів та експертів ми розробили нову систему оцінки, вона почала діяти з початку року. Зараз узгоджуємо її з Кабміном, а потім презентуємо президенту. В облдержадміністраціях та у їхніх керівників є свій KPI, мета – максимально об’єктивно оцінювати результати роботи», - пояснив посадовець.

Трофімов зауважив, що минулий рік був процесом налагодження роботи. «Діяльність ОДА оцінював і Кабмін, і Офіс президента. Зараз же мета: запровадити прозорий, але головне – єдиний підхід до оцінювання», - підкреслив перший заступник голови Офісу президента.

За словами Трофімова формулу оцінювання ефективності роботи голів ОДА можна буде побачити після того, як він обговорить її з президентом та прем'єром. «У нас все-таки завдання не фотографії на «фейсбук» викладати – хто молодець, хто ні. У нас завдання не лякати, а реально бачити, на що потрібно звернути увагу і аналізувати, де потрібна допомога, посилення», - зауважив посадовець і додав, що нинішня влада дала головам ОДА «можливість, якої ніхто ще не давав».

Трофімов пояснив, що раніше голови ОДА і їхні заступники завжди були політичними призначенцями, «були якісь квоти, домовленості з політсилами і так далі». «А зараз голова ОДА сам формує свою команду, це його відповідальність», - запевнив Трофімов.

За інформацією «Главкома», Банкова уже ухвалила негативні висновки щодо кількох голів ОДА. І чергова ротація може початися вже найближчим часом з південних областей.

До відома, нинішній перший заступник глави Офісу президента Сергій Трофімов ще рік тому був виконавчим продюсером студії «95 квартал» і відповідав за кіновиробництво. Сьогодні ж в Офісі президента він обіймає другу за ієрархією посаду після Андрія Єрмака. Головний функціонал Трофімова – очі і вуха президента в регіонах. Саме він опікується підбором кадрів, які Київ відправляє керувати обласними та районними адміністраціями.

Читати більше: