На Банковій розказали, як після надзвичайної ситуації оцінять роботу голів ОДА

На Банковій розказали, як після надзвичайної ситуації оцінять роботу голів ОДА
Сергій Трофімов пообіцяв оприлюднити формулу оцінюванння ефективності роботи голів ОДА після обговорення її з президентом і прем'єром

Сергій Трофімов: В облдержадміністраціях та у їхніх керівників є свій KPI

Перший заступник глави Офісу президента Сергій Трофімов запевнив в інтерв’ю «Главкому», що має чіткий список критеріїв ефективності голів ОДА.

Трофімов зазначив, що результативність голів ОДА оцінює зі свого боку і Кабмін. «У них є свої критерії. Є вони й у нас. За допомогою профільних спеціалістів та експертів ми розробили нову систему оцінки, вона почала діяти з початку року. Зараз узгоджуємо її з Кабміном, а потім презентуємо президенту. В облдержадміністраціях та у їхніх керівників є свій KPI, мета – максимально об’єктивно оцінювати результати роботи», - пояснив посадовець.

Трофімов зауважив, що минулий рік був процесом налагодження роботи. «Діяльність ОДА оцінював і Кабмін, і Офіс президента. Зараз же мета: запровадити прозорий, але головне – єдиний підхід до оцінювання», - підкреслив перший заступник голови Офісу президента.

За словами Трофімова формулу оцінювання ефективності роботи голів ОДА можна буде побачити після того, як він обговорить її з президентом та прем'єром. «У нас все-таки завдання не фотографії на «фейсбук» викладати – хто молодець, хто ні. У нас завдання не лякати, а реально бачити, на що потрібно звернути увагу і аналізувати, де потрібна допомога, посилення», - зауважив посадовець і додав, що нинішня влада дала головам ОДА «можливість, якої ніхто ще не давав».

Трофімов пояснив, що раніше голови ОДА і їхні заступники завжди були політичними призначенцями, «були якісь квоти, домовленості з політсилами і так далі». «А зараз голова ОДА сам формує свою команду, це його відповідальність», - запевнив Трофімов.

За інформацією «Главкома», Банкова уже ухвалила негативні висновки щодо кількох голів ОДА. І чергова ротація може початися вже найближчим часом з південних областей.

До відома, нинішній перший заступник глави Офісу президента Сергій Трофімов ще рік тому був виконавчим продюсером студії «95 квартал» і відповідав за кіновиробництво. Сьогодні ж в Офісі президента він обіймає другу за ієрархією посаду після Андрія Єрмака. Головний функціонал Трофімова – очі і вуха президента в регіонах. Саме він опікується підбором кадрів, які Київ відправляє керувати обласними та районними адміністраціями.

Читати більше:

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: