Претендент на пост міністра енергетики Буславець спростувала зв'язок з будь-якими промислово-фінансовими групами

Ольгу Буславець вважають досить кваліфікованим фахівцем у питаннях електроенергетики і всіх видах її генерацій
Фото: facebook.com/Ольга Буславець

Очікується, що кандидатура Буславець буде внесена прем'єр-міністром для затвердження в залі на найближчій сесії, яка запланована на 30 березня

Кандидат на пост міністра енергетики і захисту навколишнього середовища Ольга Буславець, яка раніше очолювала директорат енергетичних ринків в минулому міністерстві, заявила про спробу її дискредитувати з боку ЗМІ і політико-фінансових груп.

Про це Буславець написала у Facebook.

«Видання «Українська правда» приділило мені велику увагу своєю публікацією. Як і очікувала, почалися спекуляції й відверта дезінформація з посиланнями на «обізнаних у цьому питанні співрозмовників». Деякі зацікавлені політично-фінансові групи приписують мені нові якості й маніпулюють інформацією», - зазначає Буславець.

При цьому, кандидатка в міністри публічно спростовує ці чутки і зазначає, що ніколи не була і не є асоційованою з жодною з компаній, яка є учасником українського енергетичного ринку.

«Усі ці багато років, працюючи в енергетиці, я завжди виступала за прозорі правила ринку й рівні можливості її учасників. Незалежно від того, як складеться далі життя, одним з критеріїв моєї роботи завжди буде рівновіддаленість від усіх», - зазначила Буславець.

Раніше видання «Дзеркало тижня» повідомило, що президент України Володимир Зеленський остаточно визначився з кандидатурою на пост міністра енергетики і захисту навколишнього середовища. Він зупинився на кандидатурі Ольги Буславець.

Кандидатура Буславець у Зеленського була пріоритетною після ряду співбесід, проте «для політичного балансу» президент вважав, що її заступником повинен бути Віталій Шубін, нинішній в.о. міністра енергетики.

Ольга Буславець виступала проти цього призначення. Президент - «за». Їх розсудив поліграф, який спочатку успішно пройшла Буславец, а ось Шубін, перевірка якого відбулася вчора, згідно з даними джерела ZN.UA в СБУ, поліграф не пройшов.

Очікується, що кандидатура Буславець буде внесена прем'єр-міністром для затвердження в залі на найближчій сесії, яка запланована на 30 березня.

Буславець вважають досить кваліфікованим фахівцем у питаннях електроенергетики і всіх видах її генерацій.

Нагадаємо, що 4 березня під час призначення Кабінету міністрів на чолі з Денисом Шмигалем, вакантними залишилися посади економічного блоку уряду. Пізніше, 17 березня Верховна Рада призначила Ігоря Петрашка на посаду міністра розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України.