Директор «Київхліба» пояснив, чому погіршується якість хліба
Від якості борошна залежить якість хлібу
Якісь хліба погіршується, тому що Україна відправляє на експорт якісніше борошно. Про це в ефірі телеканалу «Київ» розповів директор фірмової мережі компанії «Київхліб» Ярослав Федоренко.
«Основною сировиною для хліба є борошно. І від якості борошна залежить якість хліба», – зазначив він.
«Уже давно зерно і борошно є експортними продуктами. І відповідні підприємства намагаються експортувати максимально якісну сировину. Тобто усе найкраще йде», – пояснив Федоренко.
«Відповідно, якість хліба на ринку залежить від якості зерна, врожаю або неврожаю зерна», – додав він.
Як повідомлялося, хлібний кошик за 2018 рік подорожчав на 22%, або на 12,5 грн. Експерти прогнозують, що цього року зростання вартості хліба в Україні продовжиться.
Мер столиці Віталій Кличко заявив, що програма продажу соціального хліба у Києві діятиме мінімум до 2020 року. Підписано меморандум про співпрацю між Департаментом промисловості та розвитку підприємництва, Департаментом соціальної політики КМДА та приватним акціонерним товариством «Київхліб», який вступив у дію з 5 грудня 2018 року.