Екологи Київщини конфіскували 150 щиглів (фото)

Птахи знаходилися у кількох коробках

Фото: facebook/AndriyMalovany

Голова Держекоінспекції обіцяє випустити птахів на волю

У вівторок, 2 березня, Держекоінспекція Столичного округу отримала інформацію стосовно незаконного перевезення великої кількості щиглів з метою подальшого їх продажу. Про це на своїй Facebook-сторінці повідомив Андрій Мальований, голова Держекоінспекції України.

До слова, ці птахи охороняються Бернською конвенцією, відзначив він.

Сьогодні оперативна група Державної екологічної інспекції виїхала на місце, про яке йшлося у зверненні, та затримала браконьєрів. У порушників вилучили коробки, у яких знаходилося близько півтори сотні птахів.

Наразі конфіскованих щиглів тримають у Держекоінспекції в належних умовах. Близько 15:00 птахів планують випускати в їхнє середовище проживання. Це відбудеться поблизу кінно-спортивного клубу «Магнат» (вул., Липнева 1, с. Чубинське, Київська область).

Інспектори готують матеріали щодо цього порушення для їхнього спрямування в правоохоронні органи.

Рішення про заснування Бернської конвенції з охорони європейської фауни, флори, та природних місць перебування було ухвалено резолюцією Ради міністрів Ради Європи в 1976 році, вступила в силу з 1 січня 1982 року, Україна є учасником конвенції з 1996 року. Мета конвенції – охорона дикої флори і фауни та їхніх природних середовищ існування в межах Європи, особливо тих, охорона яких вимагає співробітництва декількох держав, а також сприяння такому співробітництву.

Як повідомлялося раніше, учора, 2 березня, рибоохоронний патруль вилучив у закладах торгівлі Ірпеня та Деснянського району Києва понад центнер риби без документів.