Філатов пригрозив депутатам, які не голосуватимуть за «антиколомойський» закон

Міський голова Дніпра Борис Філатов переконаний, що без кредиту Міжнародного валютного фонду українська економіка «впаде»

«Ці люди не сховаються, я на них покажу пальцем», - обіцяє міський голова Дніпра

Міський голова Дніпра переконаний, що без кредиту Міжнародного валютного фонду українська економіка «впаде», а це може призвести до дефолту та голодних бунтів у містах. Відповідальність за це нестимуть в першу чергу народні депутати, які не проголосують за «антиколомойський закон», прийняття якого вимагає МВФ. Таку думку Борис Філатов висловив в інтерв’ю «Главкому».

«Ситуація дуже проста – без кредиту МВФ у нас впаде економіка, а дефолт точно не є її порятунком. Якщо деякі товариші доведуть країну до дефолту, в тому числі своїм голосуванням в Раді, і в місті будуть голодні бунти, я особисто оприлюдню адреси цих нардепів… Ці люди не сховаються, я на них покажу пальцем», - пригрозив він.

Відповідаючи на питання, чи допускає мер вірогідність голодних бунтів у містах, він зазначив: «Якщо буде дефолт, то так».

Як повідомлялось, Верховна Рада 30 березня проголосувала у першому читанні за законопроєкт про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо окремих питань функціонування банківської системи (реєстр. № 2571).

За закон про неповернення банків колишнім власникам проголосувало 267 депутатів. 

До відома, Кабінет міністрів узгодив з Міжнародним валютним фондом і затвердив фінальну версію законопроєкту №2571 про неповернення виведених з ринку банків ексвласникам.