Епідемія у Дніпрі. Мер Філатов, який перекопав дорогу до церкви, задоволений результатом

Епідемія у Дніпрі. Мер Філатов, який перекопав дорогу до церкви, задоволений результатом
Борис Філатов каже, що дивиться на епідемію Covid-19 «як на математику і на логістику»

«Ситуацію з епідемією в Дніпрі вдається тримати під контролем», – міський голова

Міський голова Дніпра Борис Філатов вважає, що йому вдається тримати ситуацію з коронавірусом у Дніпрі під контролем. Про це мер сказав в інтерв’ю «Главкому».

Філатов каже, що дивиться на епідемію Covid-19 «як на математику і на логістику», тому і викопав біля міста 400 могил, приготував рефрижератори і мішки, а також, щоб уникнути скупчення людей у церквах розпорядився за кілька днів до Великодня перекопати дорогу до храму Московської церкви.     

Також міський голова Дніпра грозився відключити воду і світло церквам, якщо священнослужителі не будуть дотримуватися карантину через коронавірус.

«Зрозуміло, що якась хайпова складова завжди на виду, але у мене не було такої мети. Усіма здійсненими заходами нам, в принципі, вдається тримати ситуацію в Дніпрі під контролем. Постукаю по дереву. Дай Бог, щоб всім було добре, але в порівнянні з іншими територіальними громадами у нас епідеміологічні показники дуже пристойні», - хвалиться мер.

Що ж до спалаху захворювання у Дніпрі, коли кількість заражених Covid-19 за добу 22 квітня збільшилася на 20 осіб, то Філатов каже, що пропонував на позачерговій сесії міськради закрити місто. «Але компанія з облради заявила, що це неконституційно і написала на мене заяву в прокуратуру. Коли ж це все до Дніпра заїхало з Першотравенська, хай вони несуть тепер за це політичну відповідальність», - обурюється мер Дніпра.

Як повідомлялося, на Дніпропетровщині стався спалах коронавірусу у реабілітаційних центрах міста Підгороднє. Люди інфікувалися під час релігійного зібрання громади ХЦ «Нове покоління» у Першотравенську. Також прокуратура Дніпропетровської області 24 квітня відкрила кримінальну справу через виявлення коронавірусу в реабілітаційних центрах міста Підгороднє через недотримання карантину.

Нагадаємо, 29 квітня у Дніпропетровській області інфіковано 318 осіб. За добу виявлено 8 нових заражень у Дніпрі, Кам'янському, Кривому Розі та Апостолівському районі. Серед нових інфікованих 5 медиків, інформує Дніпропетровська облрада. Перші дані про коронавірус в області зафіксовано 19 березня.

До відома, в Україні загалом станом на 29 квітня інфіковано 9866 людей. Із них - 672 дитини, 1976 медпрацівників. На даний момент з початку хвороби одужало 1103 осіб, летальних випадків - 250.

Читайте більше: 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: