Засідання Київради: у порядку денному понад 300 питань

Найбільше питань стосуються містобудування і землекористування

У вівторок, 2 жовтня, об 11:00 заплановано продовження засідання Київради, розпочате 27 вересня.

Порядок денний розпочатого 27 вересня засідання Київради складається з 301 питання + «різне».

В тому числі:

  • загальні питання - 70;
  • питання власності - 6;
  • питання містобудування та землекористування - 225.

Нагадаємо, на засіданні Київради 27 вересня депутати прийняли рішення «Про додаткові заходи, спрямовані на вирішення проблемних питань, пов'язаних з експлуатацією полігону твердих побутових відходів (ТПВ) №5 в с. Підгірці Обухівського р-ну. Київської обл., та його закриття». Тепер терміни закриття цієї сміттєзвалища зсуваються.

Також, на минулому засіданні депутати проголосували за звернення до Верховної Ради щодо приєднання до Києва селища Коцюбинське.

Крім того, Київрада заборонила в столиці продаж алкоголю з 23:00 до 10:00.

Сьогодні депутати мають розглянути кілька десятків проектів рішень про перейменування вулиць, надання територіям статусу скверів і т.д. У першому блоці питань також стоїть проект рішення «Про створення парку відпочинку «Осокорки» в Дарницькому районі Києва авторства депутата Київради Сергія Гусовського (позафракційний).

Також міськрада може внести зміни в Правила благоустрою Києва. Після цього на всіх об'єктах зовнішньої реклами та реклами на транспорті в Києві має з'явитися маркування (дані про власника рекламної конструкції, номер і термін дії дозволу на її розміщення, номер телефону власника та ін.).